Cautare

470 de rezultate pentru "inundatii" (3.14 secunde)
Cele zece comisii de evaluare constituite prin ordinul prefectului de Dolj, Nicolae Giugea, la inceputul lunii mai au finalizat constatarea pagubelor in toate localitatile afectate de inundatii.
Nici o vorba insa despre inundatii. ... Nu putini dintre acestia au fost de parere ca situatia exceptionala provocata de inundatii este amplificata si de disfunctionalitatile dintre administratia centrala si cele locale.
In cele doua zile de dezbateri vor fi prezentate planurile de aparare impotriva inundatiilor atat la nivel local, cat si judetean din toate zonele tarii, noul mod de codificare a avertizarilelor meteorologice si hidrologice, conform standardelor Uniunii Europene (acestea urmeaza sa fie realizate in "patru culori" - verde, galben, oranj si rosu, in functie de gradul de periculozitate), precum si modul de imbunatatire a preventiei care, in afara de categorie (inundatii, furtuna, vant etc) trebuie sa tina cont si de regiunea geografica.
Astfel, daca la inceputul anului agricultorii doljeni au avut parte de ger, urmat in martie de inundatii, rezultate in urma topirii bruste a zapezilor si din cauza ploilor abundente si de durata, nici luna aprilie nu se lasa mai prejos si vine cu alte inundatii.
A devenit o obisnuinta sa auzim cuvantul "inundatii" la fiecare schimbare de anotimp, cand precipitatiile devin semnificative. ... Nepasarea si lipsa de actiune fac victime mai mari decat ploile torentiale ce antreneaza inundatii catastrofale. ... Ambele raspunsuri sunt legate de actiunea umana ce poate duce la inundatii.
Sigur ca in aceste sase luni ne-am confruntat si cu probleme neasteptate, as spune, fie ca a fost vorba de inundatii, greva CFR sau de medicamente compensate. ... Vreau sa va spun ca guvernul va face la toamna decontul pentru ceea ce s-a intimplat la inundatii.
Sigur ca in aceste sase luni ne-am confruntat si cu probleme neasteptate, as spune, fie ca a fost vorba de inundatii, greva CFR sau de medicamente compensate. ... Vreau sa va spun ca Guvernul va face la toamna decontul pentru ceea ce s-a intimplat la inundatii.
Pentru inundatii nu avem nicio resursa sa imbunatatim situatia pentru viitor, la toamna sau anul viitor.
11 localitati lovite de inundatii Cea mai mare parte din suprafetele de teren afectate de inundatiile din aceasta vara este acoperita in prezent de aluviuni si dune de nisip, care fac practic imposibila cultivarea lor.
Dupa cum bine stim, in ultimul deceniu autoritatile romane au cheltuit aproximativ 1,5 milioane de euro pe an despagubiri pentru pagubele generate de inundatii, chiar daca exista un program care ar trebui sa reduca riscul de producere a acestor fenomene.
Sinistratii si autoritatile asteapta cu sufletul la gura raspunsul guvernului la raportul privind pagubele produse de inundatii, raport trimis luni Ministerului Administratiei si Internelor si Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului.
Cele mai multe "case de vacanta" distruse de inundatii sunt in Carna, iar proprietarii acestor imobile se considera neindreptatiti si discriminati. ... "Oamenii care au case in localitatile afectate de inundatii, dar nu locuiesc aici nu vor primi materiale pentru reconstructia acestora si nici alte despagubiri.
1.033 de case trebuie reconstruite Premierul Boc a declarat ca pagubele provocate de inundatii se vor ridica la sute de milioane de euro, precizand ca evaluarile inca nu s-au incheiat, astfel incat sa poata da o cifra exacta, dar a aratat ca 1.033 de case ar trebui reconstruite.
Pana in prezent au fost afectate de inundatii in jur de 80 de proiecte Sapard, fara a pune la socoteala si pagubele produse de inundatiile din ultimele zile, potrivit reprezentantilor Agentiei Sapard.
Potrivit unui raport al World Wide Fund (WWF), in 2000 Romania, Bulgaria, Ucraina si Moldova au cazut de acord asupra largirii albiei Dunarii pentru a preveni posibile inundatii provocate de fluviu. ... Cu alte cuvinte, solutia pentru inundatii exista din 2000, titreaza siteul EurActiv.
In alta ordine de idei, tot reprezentantii Inspectoratului Teritorial au precizat ca ajutoarele date de Guvern sinistratilor pentru reconstructia caselor afectate de inundatii l-au tentat si pe un primar din Tulcea, care si-a inscris casa pe lista locuintelor inundate, cu toate ca aceasta nu avea nimic.
La randul sau, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Valeriu Tabara, a explicat ca acest lucru a fost posibil ca urmare a unor modificari aduse PNDR pentru a permite finantarea lucrarilor de refacere a infrastructurii rurale afectate de inundatii, dupa ce MADR a solicitat, in acest sens, sprijinul Comisiei Europene, in iulie anul trecut.
Valul de inundatii care a lovit Romania saptamina trecuta mi-a dat un sentiment de exasperare. ... Era de asteptat totusi ca dupa primul sau al doilea val de ploi si inundatii cineva sa invete ceva, sa se organizeze in asa fel incit sa nu mai fim luati prin surprindere.
Valul de inundatii care a lovit Romania saptamina trecuta mi-a dat un sentiment de exasperare. ... Era de asteptat totusi ca dupa primul sau al doilea val de ploi si inundatii cineva sa invete ceva, sa se organizeze in asa fel incit sa nu mai fim luati prin surprindere.
Executivul a aprobat ieri acordarea unui ajutor umanitar de urgenta, cu titlu gratuit, constand in 500 de bucati de constructii usoare din elemente modulare, pentru persoanele sinistrate din judetele Calarasi si Dolj, ale caror locuinte au fost afectate de inundatii, din care 470 de constructii revin Doljului.
google-analytics.com