Cautare

152 de rezultate pentru "hiv sida" (2.64 secunde)
Realizarea acestui studiu a fost posibila datorita fondurilor obtinute de Centrul pentru Politici si Servicii de Sanatate in cadrul proiectului "Implementarea strategiei PAL in Romania", proiect finatat de Fondul Global de Lupta Impotriva HIV/SIDA, Tuberculoza si Malarie, runda a 6-a prin Fundatia Romanian Angel Appeal, dar si sprijinului acordat de firmele Astra Zeneca, GlaxoSmithkline si Nycomed.
Daca VHB (viurusul hepatitei B) este tinut sub control prin introducerea, inca 1995, a vaccinarii obligatorii a nou-nascutului si daca la HIV/SIDA avem un program constant si sustenabil, apreciat la nivel international, la VHC, Romania se plaseaza pe o curba ascendenta, ingrijoratoare.
Banii au fost alocati, printre altele, pentru programele nationale de tratament privind bolile transmisibile si netransmisibile (HIV/SIDA, TBC, boli cardiovasculare, oncologice, neurologice, diabet zaharat, hemofilie, talasemie, boli rare).
Despre COPAC Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania reuneste membri ai mai multor organizatii ale pacientilor, printre care Asociatia Pacientilor Oncologici din Romania, Asociatia Antiparkinson, Asociatia Persoanelor cu Talasemie Majora, Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Infectate cu HIV/SIDA, Societatea de Scleroza Multipla din Romania, Alianta Nationala de Boli Rare din Romania, Asociatia Transplantatilor din Romania, Fundatia Baylor Marea Neagra, Asociatia Romana de Hemofilie, Asociatia pentru Sprijinirea Pacientilor cu Tuberculoza MDR, Asociatia Prader Willi Romania, Asociatia Romana de Cancere Rare, Asociatia Pacientilor cu Boli Reumatismale Inflamatorii din Transilvania "ART".
Tot melitina au folosit si cercetatorii de la Universitatea Saint-Louis din Washington contra HIV. Ei s-au bazat pe capacitatea melitinei de a perfora invelisul protector al virusului SIDA si astfel de a distruge.
Nu in ultimul rand, au fost introduse noi tratamente pentru hepatita cu virus B, HIV/SIDA, boli nefrologice, precum si boli oftalmologice (glaucom), astm bronsic, boli psihice (schizofrenie) si bronhopneumonii obstructive, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.
Nu ar strica nici un test pentru virusul HIV: e adevarat ca o mama care sufera de SIDA ar putea da nastere unui copil perfect sanatos, insa investigatiile si monitorizarea unei astfel de mame sunt extrem de necesare.
Acestea includ HIV/SIDA, clamidioza, gonoree si sifilis, carora li se asociaza infectii cu virusul herpetic sau bacterii precum E.coli, Campylobacter jejuni, Shigella, Haemophilus ducreyi etc.
Dupa 7 ani de blocaje, din vina ministrilor PDL dar si PNL, Ministerul Sanatatii a introdus in lista de medicamente compensate si gratuite 40 de molecule noi pentru tratarea diverselor afectiunilor oncologice, neurologice, boli rare, hepatita B, HIV/SIDA.
Roche Group a contribuit in zonele defavorizate la construirea unitatilor de invatamant, formarea cadrelor didactice, educarea copiilor, asigurarea infrastructurii pentru apa curenta, scaderea mortalitatii infantile si sprijinirea centrelor pentru copiii orfani afectati de HIV/SIDA.
Conform previziunilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) boala coronariana va ramane principala cauza de deces in urmatorii ani, ea reprezentand 12,2% din mortatitalitea generala, inaintea celor provocate de cancer, accidente rutiere, HIV/SIDA sau bolile hepatice Principala cauza de imbolnavire este reprezentata de afectarea stratului interior al arterelor coronare, legata de anumiti factori de risc cum sunt fumatul, tensiunea arteriala ridicata, diabetul, nivelul ridicat al colesterolului, obezitatea si alti factori incluzand sexul, etnia si istoricul familial de boala coronariana.
afectiuni cardiovasculare, diabet zaharat, boli inflamatorii reumatice cronice, hepatita cu virusul B, HIV/SIDA, arterita idiopatica juvenila. Si, foarte important, lista este intr-o actualizare permanenta, facuta nu de Ministerul Sanatatii, ci de Unitatea pentru Tehnologii Medicale din cadrul Agentiei Nationale a Medicamentului.
- o indemnizatie lunara majorata cu 50%, respectiv 900 lei, pentru fiecare copil adoptat care a implinit 7 ani ori este incadrat in grad de handicap accentuat sau grav, infectat HIV sau bolnav SIDA ori face parte dintr-un grup de cel putin 3 frati adoptabili impreuna.
- susceptibilitatea pentru infectia fungica unghiala (care nu este pe deplin inteleasa) sau un istoric de infectii micotice - sistem imun deficitar, consecinta infectiei cu HIV (virusul imunodeficientei umane), diabet zaharat, cancer sau tratament imunosupresiv cu corticosteroizi - insuficienta circulatiei periferice (secundara inaintarii in varsta, sau altor boli) - varsta, persoanele mai in varsta de 60 de ani sunt predispuse pentru a dezvolta onicomicoze - sexul masculin.
Democratul a dat exemplul Mangaliei, acolo unde doar doua familii din cele 35 care au in componenta o persoana infectata cu HIV primesc ajutoare sociale.
HIV se poate transmite si prin sexul oral Specialistii din domeniu sustin ca sunt multe cazuri in care virusul HIV a fost transmis prin sexul oral.
Se vorbeste din ce in ce mai mult de vindecarea functionala, aceasta vindecare functionala face apanajul infectiei cu virusul hepatic B, dar din ce in ce mai mult incepe sa faca apanajul si pacientilor infectati cu HIV.
"In Romania, noi avem in calcul o serie de patologii, cum este cea a HIV-ului, unde, de exemplu, tesutul grasos se mobilizeaza si se plaseaza dintr-o parte in alta, afectand in special organele interne.
Magda Marincovici) Cercetatorii americani de la Univesitatea Norhwestern, in parteneriat cu ong-ul Conrad, lucreaza de aproape 5 ani la un inel vaginal care asigura protectie fata de infectiile cu transmitere sexuala, HIV si herpes, scrie site-ul 20 minutes.
Daca acest proces ar putea fi exploatat, ar putea oferi o modalitate de a elimina sau de a vindeca eficient HIV, spun expertii.
google-analytics.com