Cautare

969 de rezultate pentru "gral medical" (6.11 secunde)
Si asta, pentru ca in farmaciile din Franta a fost pus la vanzare pentru prima data dispozitivul medical intitulat Autotestul HIV”, produs de compania AAZ, care depisteaza virusul HIV chiar si la persoanele care sunt doar purtatoare si nu sunt infectate.
Magda Marincovici In cadrul unui interviu exclusiv pentru mariustuca.ro, secretarul de stat Raed Arafat raspunde atacurilor lansate in media asupra sistemului medical de urgenta, departament pe care l-a construit si pe care il conduce.
- Legislatia in vigoare prevede infiintarea acestor servicii de monitorizare si prevenire a infectiilor nosocomiale, prevazute cu epidemiolog si asistent de epidemilogie care supravegheaza atent, recolteaza probe din diverse sectoare, inclusiv de pe mainile personalului medical pentru a se stabili care este incarcatura bacteriana si mai mult decat atat a se vedea daca exista un anumit nivel de portaj, pe o anumita specie de bacterii care ar putea sa fie agresiva pentru pacient.
Consult de specialitate Este necesar un consult medical urgent de specialitate in cazul in care apar urmatoarele semne si simptome specifice infectiei fungice sau bacteriene: ... Este necesar un consult medical, in cazul persoanelor cu onicomicoza care prezinta:
De cele mai multe ori, dupa un prim consult medical si alegerea pansamentului potrivit, tratamentul poate fi continuat acasa, cu ajutorul unui apartinator fara a renunta, insa, la supravegherea constanta a cadrului medical.
Sectiile de interes - modernizate Reprezentantii DSP spun ca, in compensare, la Spitalul din Vulcan va fi infiintata o sectie moderna de primire a urgentelor, iar personalul medical si cel auxiliar care deserveau cele doua sectii desfiintate va putea fi redistribuit pe altele si va putea efectua consultatii in policlinica.
- reutilizarea sau utilizarea instrumentarului medical nesterilizat, in institutii care nu respecta normele sanitare in vigoare pentru prevenirea infectiilor; ... - pentru orice problema medicala, trateaza-te numai in centre medicale acreditate - refuza utilizarea in comun cu alte persoane a oricarui instrument medical (seringa, ac de seringa etc), indiferent de context;
Examinarea pielii de catre un doctor specialist si efectuarea unui istoric medical. ... Din aceasta cauza, personalul medical aplica acest tratament doar cand este strict necesar.
In anexa unui alt dispensar medical am primit in folosinta o camera cu o baie in care era si toaleta. ... Notiunea de a reeduca un medic secundar sau un specialist devine o problema majora chiar de nerezolvat in sistemul medical romanesc.
Dupa depunerea cererii de emigrare din Romania, un an de zile a fost somer, pana in 1982, cand, cu ajutorul tatalui sau, a obtinut un post de medic de tara la dispensarul medical din satul Ditesti, judetul Prahova. ... isi amenajase un cabinet medical.
Fiind necesara viza, muncitorii romani trebuie sa aiba pasaport valabil, chiar daca dupa 1 ianuarie se poate circula in Europa doar pe baza cartii de identitate, precum si cazierul judiciar si certificat medical, toate acestea reprezentand incalcari ale Directivei 38 din 2004 si Tratatului de la Amsterdam.
Presedintele Organizatiei Judetene a Partidului Noua Generatie - Crestin Democrat, Adrian Smarandoiu, spune ca vrea sa organizeze la Matca o actiune de protest fata de conditiile in care se desfasoara actul medical.
Dupa doi ani in care a cautat medic pentru satenii din Smulti si a intampinat numai refuzuri, Autoritatea de Sanatate Publica Galati a reusit sa gaseasca in sfarsit un cadru medical.
Acesta a prezentat si modul in care a evoluat sistemul medical in Constanta, aratand sumele de bani care au fost alocate de la buget si aratandu-se multumit de managerii de spitale din judet, cu exceptia celor de la Harsova si Baneasa, laudand in schimb managementul de la Sanatoriul Techirghiol.
Pe langa salariul sau de senator de 48.888 de lei si veniturile cabinetului medical individual al sotiei, respectiv 54.812 lei, declaratia de avere a lui Oprea contine si o datorie de 89.000 de euro la banca BRD Groupe Societe Generale.
Presedintele a tinut sa infirme zvonurile, anuntand duminica seara efectuarea unui control medical de rutina. ... un control medical anuntat post-factum si o iesire la restaurant.
Eu nu cred ca ne trebuie un buletin medical ca sa putem sustine ferm: Da, e grav bolnav. Bolnav de putere!'
Conform proiectului legii, prostitutia va putea fi desfasurata independent sau in case de toleranta, de persoane care au implinit 20 ani si sunt apte din punct de vedere medical, dupa obtinerea unui aviz de la MAI si pe baza unui certificat medical.
Initiatorii motiunii, 40 de senatori PSD, solicitau reconsiderarea finantarii sistemului sanitar si alocarea a cel putin 6% din PIB pentru sanatate in anul 2011 si urmatorii ani, alocarea de sume la proxima rectificare bugetara pentru sustinerea programelor nationale de sanatate, reevaluarea grilei de salarizare a personalului medical si gasirea de solutii stimulative care sa stopeze migratia medicilor si a asistentelor medicale, deblocarea posturilor din sistemul sanitar romanesc.
Cristian Sovaila, celalalt subprefect, s-a intors de luni la munca dupa ce a fost in concediu medical. ... Intr-adevar, cand Sovaila a fost in concediu medical, am acceptat sa stea langa mine Ciobotea, ca subprefect, la sedinta Colegiului Prefectural, dar el mi-a cerut voie.
google-analytics.com