Cautare

1174 de rezultate pentru "efectele" (2.66 secunde)
Pana in 1989, acest proces a fost franat de efectele "razboiului rece" care constituia un cadru relative stabil al relatiilor internationale, bazat pe dominatia bipolara a celor doua super-puteri mondiale.
Presedintele UDMR, ministrul de stat Markó Béla, a declarat ieri intr-o conferinta de presa ca reprezentantii formatiunii sale politice resping categoric majorarea TVA si includerea pensionarilor in categoria contribuabililor la sistemul de sanatate si se tem de efectele lor.
Efectele crizei in economia romaneasca sunt dramatice. ... Masurile asumate de PDL ignora efectele perverse pe care le genereaza si care vor fi inevitabile, precum:
S-a vorbit mult, dar nu a prea interesat pe nimeni, despre incalzirea globala si efectele acesteia.
Efectele Unirii au fost anulate la 28 iunie 1940, atunci cand Rusia a anexat din nou Basarabia, in baza pactului secret Ribbentrop-Molotov. ... Efectele unirii au fost anulate dupa 22 de ani, in anul 1940.
Care sunt efectele adverse ale curelor de slabire? ... Incearca mai bine cu un mar - are si acela glucide cat sa te puna pe picioare pana mananci ceva calumea, dar nu are efectele negative ale dulciurilor rafinate.
Atunci cand se adauga cinci ani din cauza tratamentului cu Tamoxifen (perioada in care nu ar trebui sa ramana gravida) se poate ajunge la menopauza si infertilitate, in combinație cu efectele adaugate de varsta.
In timp ce exista o corelatie clara intre recunoasterea riscurilor si practicile de prevenire - intr-adevar cu cat suntem mai informati, cu atat ne protejam mai mult de efectele nocive ale soarelui - obiceiurile de protectie solara sunt inca nesatisfacatoare, dupa cum este dovedit de numarul de cazuri de melanom in crestere.
Un document al US Defense Intelligence Agency, desecretizat intre timp, preciza ca OZN-urile au afisat o secventa extraordinara de manevrabilitate, adaugand o lista de note cu privire la confirmarile radar, efectele electromagnetice asupra aeronavelor, precum si efectele fiziologice asupra membrilor echipajelor.
Psihologia Culorilor - Efectele Psihologice ale Culorilor In vreme ce perceptia culorii este cumva subiectiva, exista cateva efecte ale culorilor care au o semnificatie universala. ... Cercetarile au demonstrat ca in multe cazuri efectele culorilor asupra starii de spirit pot fi doar temporare.
Agentiile si Serviciile de Inteligenta si Aparare din tarile foste comuniste (din Europa si Asia) dispun de documente despre efectele biologice cauzate de radiatiile electromagnetice de radiofrecventa si microunde in care se arata ca frecventele de tipul microundelor folosite in telefonia mobila GSM produc o multime de probleme de sanatate in urmatoarele domenii:
Efectele unui accident vascular cerebral pot fi nedetectabile daca severitatea atacului este redusa sau daca tesutul degradat nu indeplineste o functie critica.
Aceasta metoda permite un dozaj mare fara a expune tot organismul, astfel efectele adverse sunt slabe. Imunoterapia Imunoterapia este o forma de tratament care foloseste sistemul imun al corpului, in mod direct sau indirect, pentru a lupta cu tumora sau pentru a reduce efectele adverse ale unor tratamente anticanceroase.
Astfel, Asociatia Medicilor Americani confirma, dupa examinarea a 5105 adulti, ca tigarile electronice sunt mai putin toxice STOP Studiul, publicat de Jurnalul Asociatiei medicale americane si semnat de o multime de PhD (doctori de doctori, adica), arata ca desi efectele pe termen lung nu sunt cunoscute, ele se pot estima.
Efectele se manifesta atat la nivelul celor 3 sisteme anatomice de baza - neuronal, hormonal si imunitar (aflate intr-o stransa interconectare) - precum si la nivelul organelor si al circulatiei sanguine la toate nivelele.
Efectele secundare la radioterapie variaza major in functie de localizarea tumorii tratate, structurile anatomice aflate in imediata sa vecinatate, doza totala de radiatii administrata si nu in ultimul rand de sensibilitatea fiecarui pacient in parte. Alte boli ale pacientului pot sa infuenteze efectele secundare ale radioterapiei.
"Unul dintre efectele aplicarii legii va fi acela ca nici un consilier nu va mai vota altfel decat partidul din care face parte. ... In privinta primarilor insa, reprezentantul IPP apreciaza ca "efectele legii sunt zero".
La Palatul Victoria, celula de criza in caz de seceta s-a reunit ieri dupa-amiaza, tocmai pentru a discuta masurile ce trebuie luate pentru a reduce efectele caldurii insuportabile. ... "Din contra, printr-o mai buna informare putem sa diminuam efectele negative.
Dupa ce a anuntat depunerea motiunii de cenzura, Mircea Geoana nu vrea ca responsabilitatea in ceea ce priveste efectele acesteia sa fie tranferata catre PSD.
Tariceanu a aratat ca actualul Guvernul nu este in stare sa limiteze efectele crizei economice, ci le accentueaza prin masurile pe care le ia. ... Au fost luate masuri care in loc sa limiteze efectele, le amplifica.
google-analytics.com