Cautare

2574 de rezultate pentru "dobrogea grup" (3.88 secunde)
In ceea ce priveste valorile termice medii, specialistii ANM estimeaza, in perioada analizata, valori medii de temperatura de pana la 7 grade Celsius in Banat si Oltenia, de pana la 6 grade Celsius in Crisana, Dobrogea si Muntenia, respectiv de pana la 5 grade in Maramures, Transilvania si Moldova.
Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu innorari temporare si ploi izolate in Muntenia, in special in partea centrala a regiunii si in Dobrogea si posibil precipitatii mixte in zona montana.
Noaptea va fi una ploioasa in Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei si in sudul Moldovei. ... Cod galben de ploi in mai multe zone din tara Totodata, va ploua in Dobrogea, local in Moldova, Transilvania, sudul Banatului, vestul Olteniei si nord-estul Munteniei.
An de an, echipe de arheologi din toata tara isi petrec verile in Dobrogea, zona cu cel mai mare potential arheologic din tara, dupa Ulpia Traiana Sarmisegetuza.
Este centrul administrativ al Regiunii Silistra si unul din cele mai importante orase din regiunea istorica Dobrogea si din Cadrilater. ... Darstor reprezinta, de asemenea, originea denumirii cartierului bucurestean Dristor, acesta aflandu-se pe ruta catre Dobrogea de Sud si implicit cetatea Darstorului in momentul crearii sale.
Seara si noaptea aria nebulozitatii se va extinde si in restul teritoriului, va ploua in Muntenia si Dobrogea si doar pe spatii mici in rest.
La inceputul intervalului, in sudul Munteniei si in Dobrogea vor fi si precipitatii mixte, favorizand formarea de polei sau ghetus.
Doar in Dobrogea va fi mai rece decat in restul tarii in urmatoarea saptamana. ... Dobrogea este singura regiune in care nu vor exista fluctuatii mari de temperatura.
Dobrogea In Dobrogea, in prima zi a intervalului, vremea va fi calda, cu o medie regionala a valorilor maxime de 25 - 26 de grade, apoi se va inregistra o scadere a acestora spre medii de 22 de grade, in perioada 8 â€" 11 mai, dupa care nu vor fi variatii semnificative de la o zi la alta.
In Campia Romana, in zonele deluroase ale Olteniei si Munteniei, in Dobrogea, Campia de Vest, dar si in estul Moldovei, mediile de temperatura a aerului se situeaza intre 16 si 18 grade Celsius.
In restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu innorari si ploi incepand din orele serii local in Moldova si in Muntenia si izolat in Oltenia si in Dobrogea, iar vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in est si sud-est.
Datele inregistrate in perioada 1961 - 2017 la statiile meteorologice din reteaua ANM arata ca temperatura medie multianuala a lunii octombrie are valori cuprinse intre 10 si 12 grade Celsius, in zonele de campie si deal din Oltenia, Muntenia, Banat, Crisana, Dobrogea, precum si pe areale mai restranse din Moldova.
Din datele inregistrate in perioada 1961-2018 la statiile meteorologice din reteaua Administratiei Nationale de Meteorologie se constata ca in luna februarie valorile temperaturii medii ale aerului sunt pozitive doar in sudul tarii, mai precis in Oltenia, in cea mai mare parte a Munteniei, in Dobrogea precum si in Campia de Vest unde variaza, in general, intre 0,0 si 2,0 grade C.
Pe site-ul Visit Dobrogea poate fi citit un articol interesant despre vestigiile arheologice submerse identificate in zona litorala a Marii Negre. ... #visitdobrogea #dobrogea #cjc
Pe site-ul Visit Dobrogea poate fi citit un articol interesant despre un important tezaur de sculpturi de la vechea cetate Tomis. ... #visitdobrogea #dobrogea #cjc Sursa:
Caracteristicile agrometeorologice arata ca, pe adancimea de sol 0-100 cm, in cultura graului de toamna, continutul de apa va fi scazut (seceta pedologica moderata) si deosebit de scazut (seceta pedologica puternica si extrema) in Dobrogea, pe suprafete agricole extinse din Transilvania si Moldova, local in nordul si estul Munteniei, izolat in nord-vestul Banatului, vestul si sudul Crisanei, sudul, centrul si estul Olteniei.
Din Wikipedia am aflat mai multe detalii despre Rezervatia Naturala Srebarna, din nord-estul Bulgariei (Dobrogea de Sud). ... In 1913, Cadrilaterul (doua judete din Dobrogea de Sud, Caliacra si Durostorum) a fost incorporat in teritoriul Romaniei.
Apoi, in 2017, am avut o expozitie intitulata Zambete si grimase, alaturi de Cornel Ursu Dobrogea. ... - Am participat la cele doua enumerate mai sus, dar impreuna cu alti cativa caricaturisti, precum Codrin Cardu, Cornel Ursu Dobrogea, Victor Grigore si Florian Valsan.
Festivalul Mamaligii din Dobrogea In Dobrogea, la malul Marii Negre, are loc in fiecare an Festivalul Mamaligii, o celebrare a acestui preparat emblematic al bucatariei romanesti.
Pe 1.02.2003, SC DAGMAR COM SRL incheie cu SC OIL GRUP SRL - ambele cu acelasi sediu, situat in Craiova, pe strada Corneliu Coposu nr.
google-analytics.com