Cautare

74 de rezultate pentru "detasare" (5.21 secunde)
, Danut Culetu (foto), fostul prefect al Constantei si Cosmin Andrei, fostul subprefect, au fost "pacaliti" cu o detasare la sute de kilometri de tinuturile dobrogene.
culoare rece, transcendentala, luciditate inteleapta, detasare totala, clarviziune, sentimentul eternitatii, nostalgia adevarurilor ultime, trairi paranormale, stare de fuziune si unitate cu tot ceea ce ne inconjoara, stimuleaza trairile spirituale inalte, precum si simultaneitatea unor stari ca optimism si nostalgie, atractie si detasare, indepartare si apropiere, bucurie si tristete, concret si abstract, prezenta si absenta, stare de atotputere, omniprezenta, senzatie de apropiere foarte mare in spatiu, cuprinderea infinitului si a eternitatii in propia fiinta, starea ca totul este in fiinta si ca simultan fiinta este in tot ceea ce o inconjoara.
Luni seara, premierul Victor Ponta a declarat ca numirea Monei Pivniceru in functia de ministru al Justitiei a fost amanata cateva zile din cauza procedurilor de detasare.
In consecinta, este necesara o analiza a contractului de detasare si clarificari fiscale, astfel incat sa fie evitata dubla impunere pe o perioada optima.
- cheltuielile de delegare, detasare si deplasare, cu exceptia celor reprezentand indemnizatia de delegare, detasare in alta localitate, in tara si in strainatate, care este deductibila limitat;
Cartea, scrisa cu detasare si chiar cu umor, ne ajuta sa ne apropiem de acest mister universal care este moartea.
Institutia verificata a incalcat prevederile legale in vigoare cu privire la numirea prin detasare a personalului in cadrul Agentiei Nationale de Integritate.
Fac precizarea ca numai dupa ce se va reuni, din cate inteleg, in 20 august, Consiliul Superior al Magistraturii, pentru a aproba aceasta detasare pe care, practic, primul-ministru o solicita Inaltei Curti de Casatie si Justitie, va putea fi facuta aceasta numire si, sigur, atunci cand aceste formalitati importante vor fi respectate si indeplinite si primul-ministru va inainta propunerea, ii voi da curs cu mare placere.
Aceasta atitudine se vrea o detasare de lumescul poza, poze, o distantare care sa arate masura priceperii lor. Semantica cuvintelor sprijina, in oarecare masura, atitudinea mentionata, insa atunci cand se exagereaza cu sintagma:
Experientele pe care le parcurge Holden sunt privite de personaj cu un amestec de deceptie si detasare. Aceasta opera literara poate fi incadrata in doua teme literare diferite:
Mentalul tau chiar are nevoie de odihna si detasare de cotidian. Cei nascuti in zodia Rac se pot lasa usor impresionati de o situatie intamplata in jurul lor sau de o persoana recent cunoscuta.
Nu te grabi sa le interpretezi chiar acum, asculta-le cu atentie, cu intelepciune, cu detasare si pune-le apoi undeva in sertarul memoriei.
Argumentele mentionate, pe care le sustin si alti autori - inclusiv in spatiul ortodoxiei din Romania - pot pune pe ganduri un crestin fundamentalist, dar vor fi privite cu detasare sau cu rezerve de, sa zicem, un credincios hinduist, budist, taoist si chiar musulman, evreu etc.
Spre deosebire de patima politica a colegilor de la Bucuresti, democratii bihoreni abordeaza problema referendumului mult mai rational si cu o oarecare detasare.
Din 1990 si pana in prezent, Florin Vodita si-a desfasurat activitatea in cadrul Ministerului Afacerilor Externe, la Ambasada Romaniei la Londra, la Departamentul pentru Integrare Europeana din cadrul Guvernului Romaniei (prin detasare), la Directia de OSCE si Cooperare Regionala - MAE, la Directia Cooperare Regionala si Politici Economice - MAE, si la Ambasada Romaniei la Berlin.
Pentru premii, ore suplimentare si prima de vacanta, suma cheltuita a crescut cu 272%, de la 930 de milioane de lei la 3,4 miliarde de lei, in timp ce indemnizatiile de delegare si detasare platite unor persoane din afara unitatii au crescut cu 440%, de la 123 de milioane de lei la 664 de milioane de lei.
Inspectorul sef al Inspectoratului Scolar Judetean, Petrica Miu, a declarat ca nu a primit o astfel de decizie si nici nu va primi, pentru ca a fost numit in functie de circa o luna, prin ordin de ministru, prin detasare in interesul invatamantului.
Pana atunci insa, noua echipa a primit "ordinul de detasare in interesul invatamantului doljean pana la ocuparea postului prin concurs"...
Incordare am vazut de atatea ori din partea PD-L, incat o privim cu multa detasare", a afirmat Geoana. El a atras atentia ca oricine incearca sa provoace o criza politica face un "rau enorm".
Guvernul si-a creat parghii si pentru numirea functionarilor in functii de subprefect sau prefect prin detasare. "In mod exceptional, detasarea se poate dispune si pe o functie publica din categoria inaltilor functionari publici", se arata in articolul 89, completat din Legea nr.
google-analytics.com