Cautare

1455 de rezultate pentru "cultura" (2.84 secunde)
In consecinta, oameni de cultura importanti, dar - asa cum rezulta din declaratiile facute publice - defectuos sau deloc informati in problemele conservarii, protejarii monumentelor istorice si ale gestionarii complexe a peisajului cultural intorc spatele realitatii, calificand drept intentii de salvare a patrimoniului cultural propunerile proiectului RMGC.
Cu aceasta ocazie, institutii de cultura din Romania organizeaza o serie de evenimente, in timp ce serviciile publice de radio si televiziune difuzeaza programe speciale, potrivit Legii 238/2010, prin care data de 15 ianuarie a fost declarata Ziua Culturii Nationale.Un recital sustinut de Alexandru Tomescu, un concert la Filarmonica "George Enescu" si Gala Tinerilor Scriitori se numara printre manifestarile organizate in Bucuresti marti, pentru a marca Ziua Culturii Nationale si implinirea a 163 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu.
un model nou pe doua randuri conceput de sotia sa, Klara, coliere din citrin, iolit, piatra soarelui si turmalina, cercei din perle de cultura de calitate mai buna - 60 RON, pandante din cristal de stanca si cuart fumuriu - 16 RON, colier din aquamarin plus cercei - 320 RON, colier din unachit, coral fosil, fluorina, coliere si bratari din amazonite, ametist, rodonit (silicatul de mangan) si colier din regalit (piatra vine din SUA) - la 120 RON.
Mai exista si o intreaga cultura a federalismului care isi are radacinile in istoria locala. ... In schimb, cultura religioasa a cetatenilor romani nu a cunoscut o astfel de tensiune istorica, ci s-a insurubat mai degraba in jurul unor Biserici cu vocatie universala.
Din acesti bani, nu mai putin de 967.000 de lei sunt destinati autoritatilor publice, 36.000 de lei revin Ordinii Publice si Sigurantei Nationale, 624.000 de lei merg la invatamant, 630.000 de lei sunt pentru cultura, recreere si religie, 20.000 de lei sunt alocati asigurarilor si asistentei sociale, iar 220.000 de lei revin unor actiuni generale economice si comerciale.
Impreuna cu familia, cu scoala si cu alte institutii abilitate, Biserica trebuie sa dezvolte si mai mult o educatie si o cultura a pacii spirituale interioare si a pacii sociale, o cultura a respectului reciproc si a reconcilierii, in locul urii, al invrajbirii si al violentei prezente in lumea de azi.
Proiectul "Europa tinerilor doljeni", care-i vizeaza in mod direct pe tinerii si studentii din Craiova, a debutat ieri la Casa de Cultura a Studentilor din Cetatea Baniei.
Golirea incompleta a vezicii este o cauza favorizanta a infectiei urinare, pentru ca ramane tot timpul urina in vezica, iar aceasta este un mediu de cultura pentru microbi.
Prin urmare, multi doctori prefera sa utilizeze atat testele efectuate in cabinet, pentru un diagnostic mai rapid, cat si cel de prelevare de cultura, pentru o documentare obiectiva a unui diagnostic precis.
Secta fondata de Said Nursi a devenit o organizatie bine articulata, cuprinzatoare si internationala odata cu preluarea conducerii ei de catre omul de afaceri si de cultura Fethullah Gulen (n.1941). ... Este un om fascinant, prin inteligenta si cultura.
Dupa audierea candidatilor propusi de Guvern, Senat si Camera Deputatilor pentru locurile vacante din Consiliul National al Audiovizualului, Comisiile de cultura ale Parlamentului au avizat candidaturile, pentru membri titulari, ale lui Dan Grigore (propus de Guvern), Rasvan Popescu (propus de Camera Deputatilor - grupul PNL), Ioan Onisei (propus de Camera Deputatilor - grupul PD), Gasparik Attila (propus de Senat - grupul UDMR), Vladimir Bagdanescu (propus de Senat - grupul PC), Aristide Buhoiu (propus de Camera Deputatilor - grupul PRM).
Nesansa poporului roman a fost aceea ca o seama de asa-zisi intelectuali” au luat hotararea sa adapteze cultura si limba romaneasca dupa cea a Frantei.
Imi imaginez pe protectorul Academiei Franceze, presedintele Republicii, explicand cui vrea sa auda discursul sau despre Cultura franceza care nu exista.
Viceprimarul Gheorghe Nedelescu, care se ocupa de supravegherea lucrarilor, a confirmat parafarea actului prin care s-a facut pace intre municipalitate si institutiile de cultura.
Problema lor vine in faptul ca nu pot admite ca exista fiinte extraterestre, mult mai avansate decat cultura noastra, fiinte care au construit aceste masini.
Desi suntem pe 7 februarie, inca este deschisa expozitia de la Centrul de Cultura Arhitecturala al UAR, din Calderon 48.
un mare respect pentru educatie si cultura, aplicatia aratata in derularea anumitor activitati, importanta acordata familiei, inclinatia spre abstractiuni si tendintele speculative, pasiunea pentru muzica, respectul pentru autoritate. ... Dar spiritul dizolvant al evreilor in cultura germana si europeana nu se oprea aici.
In principiu, tine de cultura medicala din Anglia, unde te duci la spitalul la care esti arondat si ai incredere in ceea ce se intampla acolo.
In functie de cultura, sumele acordate de stat pentru fiecare hectar de cultura se incadreaza insa in anumite limite. Astfel, sumele maxime ce se acorda ca despagubire pe unitatea de suprafata sunt de 470 RON/ha pentru grau, secara si rapita;
"Cele mai mari probleme le am in parcarile din Tiglina 1 (la Birladeanu) si la Casa de Cultura a Sindicatelor. ... La Casa de Cultura a Sindincatelor parcarea este blocata tot de taximetristi.
google-analytics.com