Cautare

1455 de rezultate pentru "cultura" (2.93 secunde)
De o suta de ani si mai bine ne straduim toti intelectualii pe o linie mereu inaltata, sa creem, intr-o epoca de tragice raspantii, o cultura romaneasca majora. ... O cultura majora nu s-a nascut niciodata numai din elan genial.
25 februarie - Craiova - Teatrul National "Marin Sorescu" 26 februarie - Ramnicu Valcea - Casa de Cultura a Sindicatelor 28 februarie - Ploiesti - Casa de Cultura a Sindicatelor 1 martie - Targoviste - Casa de Cultura a Sindicatelor 3 martie - Pitesti - Casa de Cultura a Sindicatelor 5 martie - Constanta - Casa de Cultura a Sindicatelor 7 martie - Tulcea - Teatrul de Stat 8 martie - Galati - Casa de Cultura a Sindicatelor 10 martie - Piatra Neamt - Casa de Cultura a Sindicatelor 11 martie - Iasi - Teatrul National " Vasile Alecsandri" 13 martie - Suceava - Casa de Cultura a Sindicatelor 14 martie - Bacau - Gradina de Vara "Radu Beligan" 15 martie - Ramnicu Sarat - Casa de Cultura 18 martie - Craiova - Teatrul National "Marin Sorescu" 19 martie - Brasov - Sala Reduta 21 martie -Cluj - Casa de Cultura a Studentilor 22 martie - Oradea - Teatrul de Stat 24 martie - Arad - Filarmonica de Stat 25 martie - Timisoara - Opera Nationala 28 martie - Petrosani - Casa de Cultura a Sindicatelor 1 aprilie - Bucuresti - Sala Palatului 2 aprilie - Calarasi - Casa de Cultura 4 aprilie - Slobozia - Casa de Cultura a Sindicatelor 5 aprilie - Braila - Casa de Cultura 7 aprilie - Buzau - Sala Consiliului Judetean 8 aprilie - Brasov - Sala Reduta 10 aprilie - Sibiu - Casa de Cultura a Sindicatelor 11 aprilie - Deva - Teatrul de Stat 12 aprilie - Alba - Casa de Cultura a Sindicatelor 14 aprilie - Zalau - Casa de Cultura a Sindicatelor 15 aprilie - Satu Mare - Filarmonica 17 aprilie - Baia Mare - Teatrul de Stat 18 aprilie - Dej - Centrul Cultural 19 aprilie - Reghin - Casa de Cultura 21 aprilie - Curtea de Arges - Casa de Cultura 22 aprilie - Campulung - Casa de Cultura 24 aprilie - Giurgiu - Teatrul de Stat 25 aprilie - Alexandria - Casa de Cultura Biletele pentru concertul "Ce-am avut si ce-am pierdut" pot fi achizitionate de la casele de bilete ale salilor de spectacol si prin intermediul distribuitorilor autorizati.Pretul unui bilet variaza in functie de locatie si de categoria de loc.
8 Decembrie 2014 - Campulung Muscel (Casa de Cultura) - ora 17.00 - Pitesti (Casa de Cultura a Sindicatelor) - ora 20.30 9 Decembrie 2014 - Buzau (Sala Consiliului Judetean) - ora 17.00 - Ploiesti (Casa de Cultura a Sindicatelor) - ora 20.30 10 Decembrie 2014 - Slobozia (Casa de Cultura) - ora 17.00 - Constanta (Casa de Cultura a Sindicatelor) - ora 20.30 11 Decembrie 2014 - Braila (Casa Tineretului) - ora 17.00 - Galati (Casa de Cultura a Sindicatelor) - ora 20.00 12 Decembrie 2014 - Focsani (Teatrul Municipal) - ora 17.00 - Bacau (Casa de Cultura a Sindicatelor) - ora 20.30 13 Decembrie 2014 - Botosani (Casa de Cultura a Sindicatelor) - ora 17.00 - Suceava (Casa de Cultura a Sindicatelor) - ora 20.30 14 Decembrie 2014 - Brasov (Sala Patria) - ora 20.00 15 Decembrie 2014 - Bucuresti (Sala Palatului) - ora 20.00 16 Decembrie 2014 - Alba Iulia (Casa de Cultura a Sindicatelor) - ora 17.00 - Cugir (Casa de Cultura) - ora 20.30 17 Decembrie 2014 - Cluj Napoca (Casa de Cultura a Studentilor) - ora 20.00 18 Decembrie 2014 - Arad (Sala Liceului Mihai Eminescu) - ora 17.00 - Timisoara (Opera Romana) - ora 20.30 22 Decembrie 2014 - Roman (Casa de Cultura a Sindicatelor) - ora 17.00 - Iasi (Opera Nationala Romana) - ora 20.30 23 Decembrie 2014 - Vaslui (Casa de Cultura a Sindicatelor) - ora 17.00 - Iasi (Opera Nationala Romana) - ora 20.30 Pentru romani, turneul din aceasta iarna este o invitatie a Dascalului de colinde” (cum a fost supranumit Stefan Hrusca de catre poetul George Tarnea) sa pretuiasca valorile si traditiile autentice.
Teatrul Metropolis si Asociatia Info-Cons in parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului, Consiliul General al Municipului Bucuresti si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti va invita duminica, 24 ianuarie 2016 ora 17:00 la lansarea Campaniei O 9 atitudine pentru cultura, ce va avea loc in incinta Teatrului Metropolis.
Problematica sociala este adusa in discutie pe baza unei platforme de comunicare ce reuneste activisti in domeniul social, decidenti in politici publice, experti si oameni de stiinta, de cultura si arta.
FLORIN CARAMAVROV) Ionut Vulpescu (42 de ani) este senator si membru al Comisiei de cultura a Senatului, unul dintre putinii politicieni de stanga care spun lucrurilor pe nume, cu orice risc.
Muzeul Dunarii de Jos este o institutie publica de cultura, cu personalitate juridica, de importanta judeteana si regionala, aflata in serviciul societatii, care colectioneaza, conserva, cerceteaza, restaureaza, comunica si expune, in scopul cunoasterii, educarii si recrearii, marturii materiale si spirituale ale existentei si evolutiei comunitatilor umane, precum si ale mediului inconjurator.
Dupa ce a afirmat ca este necesara desecretizarea dosarelor inaltilor ierarhi, ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, a sugerat uniunilor de creatie din Romania sa ceara de la CNSAS dosarele tuturor oamenilor de cultura pe care ii reprezinta.
Senatorul Alexandru-Petru Fratean a sustinut o declaratie politica intitulata "Cultura romaneasca ne uneste", pe care o puteti citi in continuare.
Reducerea orelor de limba romana, eliminarea limbii latine care se studia doar in clasa a VIII-a cate o ora pe saptamana, reducerea orelor de istorie si de geografie nu sunt vazute cu ochi buni de catre reprezentantii Academiei Romane si multi alti oameni de cultura.
Jurnalistii vor beneficia de PARCARE GRATUITA si acces liber la teatre, in Bucuresti Jurnalistii vor avea acces gratuit, pe baza legitimatiei, la programele institutiilor publice de cultura de interes local din subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, potrivit unei hotarari adoptate luni de consilierii generali ai Capitalei.
HotNews.ro / Suedia creativa revine la Roaba de Cultura, din parcul Herastrau, in acest weekend Ambasada Suediei la Bucuresti, in parteneriat cu Asociatia Green Revolution, au organizat in perioada 5 - 7 iunie la cea de-a doua editie a evenimentului Suedia Creativa.
Facind-o pe-a Mos Teaca in "ezercitiul functiunii ", ministerul domnului Iorgulescu a reusit sa impuna racanilor din subordine sa explice stiintific cum ca din punct de vedere al accesului la cultura, intre tirgau si peizan n-ar fi mari osebiri.
Florin Caramavrov) Ionut Vulpescu (42 de ani) este senator si membru al Comisiei de cultura a Senatului, unul dintre putinii politicieni de stanga care spun lucrurilor pe nume, cu orice risc.
Directia pentru Cultura "Constantin Brancusi" din cadrul Primariei Targu Jiu a fost infiintata doar cu numele pentru ca nu functioneaza inca. ... Infiintata in urma cu peste doua luni printr-o hotarare a Consiliului Local Targu Jiu, Directia de Cultura "Constantin Brancusi" nu exista decat cu numele.
In sedinta din aceesi zi a Comisiilor de Cultura reunite, Georgica Severin, fost senator PSD si presedinte al Comisiei de cultura din Senat a fost numit la conducerea Radioului Public.Votul a fost de 15 pentru si 2 impotriva.Plenul Camerelor reunitel-a validat pe Georgica Severin pentru functia de presedinte-director general interimar al Societatii Romane de Radiodifuziune cu 214 voturi pentru, 58 impotriva si 1 abtinere.
Constanta (Casa de Cultura a Sindicatelor, 2 noiembrie), Galati (Casa de Cultura a Sindicatelor, 3 noiembrie), Bacau (Teatrul de Vara "Radu Beligan", 9 noiembrie), Suceava (Casa de Cultura a Sindicatelor, 10 noiembrie), Botosani (Casa de Cultura a Sindicatelor, 11 noiembrie), Iasi (Teatrul National "Vasile Alecsandri", 12 noiembrie), Pitesti (Casa de Cultura a Sindicatelor, 16 noiembrie), Brasov (Sala Sporturilor, 17 noiembrie), Cluj (Teatrul National, 19 noiembrie), Ploiesti (Casa de Cultura a Sindicatelor, 20 noiembrie).
- Ce inseamna Eminescu pentru cultura romaneasca (Constantin Radulescu- Motru, Ce inseamna Eminescu pentru cultura romaneasca? ... - Un exemplu pentru viitoarea cultura romaneasca, iata ce insemneaza pentru noi Eminescu. ... Din intreaga cultura omeneasca a timpului sau.
Prin grija institutiilor de cultura, o placa lipita de peretele exterior al casei aminteste celor care trec prin zona de faptul ca aici a trait fratele poetului.
Conducerea Directiei de Cultura Vrancea sustine ca de la Mausoleul Marasti au fost furate si osemintele generalului Arthur Vaitoianu, declaratia venind la cateva zile dupa ce Directia a cerut Parchetului sa verifice daca osemintele maresalului Alexandru Averescu se mai afla in cripta de la Marasti.
google-analytics.com