Cautare

389 de rezultate pentru "cereale" (3.20 secunde)
Putin a prezidat Summit-ul Africa-Rusia in Sankt Petersburg Putin a anuntat ca Rusia va furniza gratuit cereale Africii Biden si Meloni au dezbatut razboiul din Ucraina si relatia cu China
Polonia prelungeste interdictia de import de cereale din Ucraina dupa 15 Septembrie, data la care expira actualele restrictii.
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, da asigurari ca sustine in continuare interzicerea importurilor de cereale din Ucraina, in contextul in care tara noastra, alaturi de alte state, a semnat un acord de prelungire a acestei interdictii si dupa 15 septembrie.
Ucraina va trimite mai multe ambarcatiuni de razboi care sa asigure protectia navelor ce transporta cereale pe coridorul alternativ din Marea Neagra.
Disperati ca pierd mult din cauza cerealelor ucrainene, mai multi fermieri din Botosani au oprit un TIR care transporta cereale.
Secretarul general al Patronatului Angrosistilor Depozitari de Cereale din Romania (PADCR), Ion Scurteli, ne-a declarat ca producatorii nu trebuie sa se astepte in acest an la un pret mai mare de 3.500 lei/kg.
Contractul prevedea ca SC Alcoolprod SA sa livreze firmei din Chisinau o cantitate de 200.000 litri alcool dublu rafinat din cereale de 95,5 grade dall, valorind circa 174.000 de dolari.
- La modul concret, ANAF-ul a propus ca pentru comertul cu cereale sa se faca taxare inversa in ceea ce priveste TVA-ul, deoarece exista un risc ridicat de frauda fiscala, respectiv rambursari ilegale de TVA, alaturi de alte domenii cu risc ridicat, precum fierul vechi si cele care exista deja in lege, constructii, material lemnos.
Din cauza temperaturilor ridicate din aceasta perioada, mai mult de jumatate din culturile de cereale ar putea fi compromise, sustin specialistii.
De teama secetei care le-a distrus culturile, taranii nu mai vor sa mai semene in aceasta toamna grau si alte cereale.
Agricultorii vasluieni se confrunta cu o criza de seminte necesare pentru culturile de primavara, dupa ce seceta inregistrata anul trecut a compromis aproape in totalitate recoltele de cereale.Cea mai mare criza de seminte se inregistreaza la porumb, floarea soarelui si orzoaica, a precizat Paula Matoski, director executiv al Inspectoratului Teritorial pentru Calitatea Semintelor si Materialului Saditor (ITCSMS).
Si atunci, graul si porumbul si slotul de floarea-soarelui si slotul de soia, care sunt baza in furajele concentrate pentru pasare si porc, preturile la aceste cereale s-au dus foarte sus.
Mancau cereale, carne de oaie, ceva peste. Cand era frig isi puneau cojoace, dar temperatura nu era o problema pentru ei:
Totodata, comisarii constanteni au descoperit evaziuni fiscale de proportii uriase in domeniul portuar, la exportatorii de cherestea si in special la cei de cereale unde au fost cazuri de prejudicii aduse bugetului de stat de catre o singura firma "sezoniera" de peste un milion de euro.
Perioada de maxima efervescenta social-comercial-culturala a fost atinsa intre anii 1890 si 1939.Fiind un nod important al comertului fluvial si al productiei de cereale, zona s-a dezvoltat rapid atragand negustori greci, turci,armeni, evrei, bulgari si rusi.
- In aceasta noapte se inconjoara casa cu facliile aprinse, la fel campurile cu cereale, fanetele, grajdurile, aceasta pentru ca anul urmator sa fie mai bogat.
rapita cu cacao, rapita cu scortisoara, cu zmeura, afina, catina, cereale si seminte crude in miere - la 13 RON, creme de la Apidava fara parabeni si martisoare (la 5 RON) care au ca inspiratie mierea", ne-a spus Adrian Crainiceanu, apicultor din 1984.
Consumand alimente pure (verdeturi, cereale integrale, lactate) doar pentru ca am citit ca asa este bine in pofida faptului ca nu ne simtitm bine hraniti sau indestulati cu aceata alimentatie, vom percepe lipsa de vitalitate pe de o parte la nivel energetic-spiritual (prin lipsa de sinceritate si realism fata de organismul nostru), pe de alta parte la nivel fizic (unde ne apropiem prin infometarea programata de procesele de ingrasare specifice tipului leptinic).
Mananc legume, icre de peste, iaurt, lapte de soia, pe care il beau dimineata, cu cereale integrale, mazare, linte. Mananc foarte rar carne.
- Cereale glutenice si boala celiaca sau cand graul poate sa ne imbolnaveasca. A avut o constanta participare la activitatile de educatie si asistenta psihosociala desfasurate la nivelul sectiei de detinere.
google-analytics.com