Cautare

78 de rezultate pentru "cancere" (4.32 secunde)
La nivel global, in fiecare an, cele doua boli ucid aproximativ 3,4 milioane de adulti, 44% fac diabet, 23% sunt afectati de cardiopatie ischemica si intre 7% pana la 40% fac cancere ce sunt puse in legatura directa cu supraponderalitatea si obezitatea.
Teste pentru diagnostic Tuseul rectal - intrucat 75% din cancere apar in periferia prostatei, ele pot fi depistate usor prin tuseu rectal.
Despre COPAC Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania reuneste membri ai mai multor organizatii ale pacientilor, printre care Asociatia Pacientilor Oncologici din Romania, Asociatia Antiparkinson, Asociatia Persoanelor cu Talasemie Majora, Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Infectate cu HIV/SIDA, Societatea de Scleroza Multipla din Romania, Alianta Nationala de Boli Rare din Romania, Asociatia Transplantatilor din Romania, Fundatia Baylor Marea Neagra, Asociatia Romana de Hemofilie, Asociatia pentru Sprijinirea Pacientilor cu Tuberculoza MDR, Asociatia Prader Willi Romania, Asociatia Romana de Cancere Rare, Asociatia Pacientilor cu Boli Reumatismale Inflamatorii din Transilvania "ART".
OMS avertizeaza in mod special asupra pericolului obezitatii infantile, deoarece copiii de azi supraponderali sunt tinerii si adultii de maine cu risc major de diabet, boli cardiovasculare, cancere etc.
Daca totul se deruleaza potrivit protocoalelor, atunci aceasta combinatie ar putea reprezenta tratamentul unor cancere cerebrale, diagnosticate in general dupa varsta de 50 de ani, mai mult la barbati decat la femei.
Riscul de aparitie a anumitor cancere, cum ar fi cel al sanului, frecvent la femei inainte de menopauza, este scazut chiar daca IMC este mare.
Preventia ramane cuvantul de ordine in orice boala, dar mai ales in cancere. American Association for Cancer Research (AACR) insista, in bilantul anual, ca 50% dintre decesele provocate de cancer ar putea fi evitate prin adoptarea unui stil de viata echilibrat.
Il ingrijoreaza faptul ca avem o crestere in tara la numarul de cancere si ca, in doar patru ani, am ajuns de la 384.000 la 441.000 de cazuri.
Dorica Dan reprezinta si Asociatia Pacientilor cu Cancere Rare. Probabil ca multi dintre voi v-ati intrebat care este impactul bolilor rare.
Celulele canceroase nu se pot dezvolta in prezenta acestuia, tocmai de aceea o insuficienta oxigenare a celulelor sta la baza aparitiei multor cancere.
Inhalati in cantitati mari, despre acestia din urma studiile pe animale au sugerat ca ar avea o legatura cu defecte din nastere, cancere si probleme ale sistemului nervos central.
ROS1 - acesta este numele genei asociate cu aceasta anomalie genetica recent descoperita in unele cancere pulmonare. Un studiu european, coordonat de prof.
prezinta proprietati anticancerigene,astfel ca se poate afirma despre spanac ca previne cancerul de colon, cancerul digestiv, dar si alte tipuri de cancere prin actiunea sa antioxidanta care protejeaza materialul genetic celular.
Aceste modificari au creat multiple posibilitati de contaminare a alimentelor cu bacterii patogene, virusuri si paraziti sau cu substante chimice, fiind la originea a peste 200 de boli, de la bolile diareice pana la cancere.
In prezent, datorita vaccinurilor noi si sofisticate, adolescentii si adultii pot fi protejati contra bolilor cu potential letal, cum sunt gripa, meningita si unele cancere (cancerul de col uterin, cancerul hepatic).
locuitorii de pe Insula Creta sunt cei mai protejati de bolile cardiovasculare, respectiv au un risc de 6 ori mai mic, comparativ cu finlandezii. In plus, pe insula Creta, locuitorii sunt mai protejati de cancere si se bucura de o longevitate remarcabila.
Dar atentie, in ultimii ani, a crescut numarul copiilor cu cancere tiroidiene, desi aceste neoplazii sunt caracteristice adultilor. Marele specialist a avut amabilitatea de a ne explica pe larg situatia.
La ora actuala, se testeaza imunoterapia in cancere ale vezicii, ORL, colon, ficat. Principiul imunoterapiei : In mod normal, celulele maligne sunt distruse de celule sistemului nostru imun.
272.500 cazuri, 57.000 decese - 1 din 3 barbati si 1 din 5 femei fac cancer pe parcursul vietii In Romania: - 67.000 de noi cazuri, 41.400 de decese - Top 10 cancere: - Incidenta:
Ele au rolul de a apara organismul de infectiile bacteriene, fungice si virale, precum si de cancere. Filmul decesului unei globule albe se deruleaza rapid.
google-analytics.com