Cautare

364 de rezultate pentru "cancere rare" (4.82 secunde)
Inhalati in cantitati mari, despre acestia din urma studiile pe animale au sugerat ca ar avea o legatura cu defecte din nastere, cancere si probleme ale sistemului nervos central.
ROS1 - acesta este numele genei asociate cu aceasta anomalie genetica recent descoperita in unele cancere pulmonare. Un studiu european, coordonat de prof.
prezinta proprietati anticancerigene,astfel ca se poate afirma despre spanac ca previne cancerul de colon, cancerul digestiv, dar si alte tipuri de cancere prin actiunea sa antioxidanta care protejeaza materialul genetic celular.
Aceste modificari au creat multiple posibilitati de contaminare a alimentelor cu bacterii patogene, virusuri si paraziti sau cu substante chimice, fiind la originea a peste 200 de boli, de la bolile diareice pana la cancere.
In prezent, datorita vaccinurilor noi si sofisticate, adolescentii si adultii pot fi protejati contra bolilor cu potential letal, cum sunt gripa, meningita si unele cancere (cancerul de col uterin, cancerul hepatic).
locuitorii de pe Insula Creta sunt cei mai protejati de bolile cardiovasculare, respectiv au un risc de 6 ori mai mic, comparativ cu finlandezii. In plus, pe insula Creta, locuitorii sunt mai protejati de cancere si se bucura de o longevitate remarcabila.
Dar atentie, in ultimii ani, a crescut numarul copiilor cu cancere tiroidiene, desi aceste neoplazii sunt caracteristice adultilor. Marele specialist a avut amabilitatea de a ne explica pe larg situatia.
La ora actuala, se testeaza imunoterapia in cancere ale vezicii, ORL, colon, ficat. Principiul imunoterapiei : In mod normal, celulele maligne sunt distruse de celule sistemului nostru imun.
272.500 cazuri, 57.000 decese - 1 din 3 barbati si 1 din 5 femei fac cancer pe parcursul vietii In Romania: - 67.000 de noi cazuri, 41.400 de decese - Top 10 cancere: - Incidenta:
Ele au rolul de a apara organismul de infectiile bacteriene, fungice si virale, precum si de cancere. Filmul decesului unei globule albe se deruleaza rapid.
Sunt cancere cu prognostic sever, care probabil ar fi fost detectate mult mai tarziu, deoarece nu sunt asociate cu simptome specifice , iar semnalele de alerta (oboseala, starile de voma, durerile abdominale) sunt, frecvent, confundate cu cele ale sarcinii.
Mariustuca.ro / Profesorul doctor Irinel Popescu: In Romania se efectueaza, anual, intre 100 si 150 de operatii robotice pentru cancere, hernie hiatala, splenectomie etc. (Autoare:
Este cunoscut si demonstrat stiintific ca un mod de viata sanatos poate preveni cel putin o treime din cancere. Depistarea precoce si tratamentul curativ pot evita decesul prin care la inca o treime din bolnavi.
HPV cauzeaza 1.700 de cancere de gat la femei si 6.700 la barbati, in fiecare an, in SUA.
Astfel, peste 85% dintre cei intervievati sunt de parere ca boala poate fi detectata in faze incipiente, iar 82% apreciaza ca exista cancere care se pot preveni, in timp ce 74%, considera ca exista tratamente ce pot conduce la vindecare.
Cancere, infarct, boli respiratorii cronice In Romania, fumatul este principalul factor de risc pentru infarctul de miocard pana la varsta de 60 de ani.
Este foarte greu sa gasim cancere in faze incipiente. Este mare nevoie de programe dure de screening. Cand spun dure, inseamna ca noi toti trebuie sa fim constienti ca trebuie sa participam activ la ele.
Miscarea de Rezistenta: Dr. Cristian Viisoreanu: La Institutul Sanului, tehnici prin care se extirparea completa, inutila, a ganglionilor axilari (Autoare:
Aceste simptome pot indica o varietate de cancere, de aceea trebuie sa acordati atenție tuturor simptomelor. 4. Tuse cronica si durere de piept Uneori, simptomele unor forme de cancer cum ar fi leucemia si tumorile pulmonare, le pot imita pe cele determinate de o raceala sau o bronsita.
Cancerul pancreatic, care e compus din patru cancere diferite, apare la nivelul pancreasului, organ aflat in abdomen, in spatele stomacului si care secreta enzime digestive si hormoni care regleaza metabolismul glucozei.
google-analytics.com