Cautare

364 de rezultate pentru "cancere rare" (3.28 secunde)
Dorica si Tiberiu Dan au deschis Centrul de boli rare NoRo din Zalau pentru a ajuta copiii care sufera. ... Dorica si Tiberiu Dan sunt doi oameni inimosi pe care i-am cunoscut la Scoala de boli rare Noro, din Zalau.
Asociatia Romana de Cancere Rare a lansat recent Saptaman de constientizare privind Leucemia Mieloida Cronica din Romania, actiune derulata in cadrul Campaniei LMC 2017. ... Pentru detalii suplimentare si declaratii o puteti contacta pe Dorica Dan, presedintele Asociatiei Romane de Cancere Rare, la tel.
Cancere? ... Cancere tirodiene sunt cele mai frecvente. Dintre acestea, 95% sunt cancere foliculare si papilare. Si mai rar, cancer medular.
Din pacate, aceste cancere ale cavitatii bucale sunt extrem de limfofile, dau precoce adenopatii loco-regionale si apoi metastaze la distanta, iar durata de viata a bolnavului este relativ scurta, mai ales in lipsa tratamentului.
Astrologul a anuntat schimbari importante pentru fiecare zodie, schimbari declansate de cateva tranzile astrale rare. ... Deci, sunt niste tranzite astrale rare, care pun niste borne in viata noatra, spune Camelia Patrascanu. Tranzite astrale rare si schimbari majore in urmatorii 7 ani pentru toate zodiile BERBEC:
Asociatia Romana de Cancere Rare - ARCrare, reprezentand pacientii cu forme rare de cancer din Romania organizeaza anual evenimente pentru a marca aceasta zi importanta pentru pacientii cu LMC.
Despre COPAC Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania reuneste membri ai mai multor organizatii ale pacientilor, printre care Asociatia Pacientilor Oncologici din Romania, Asociatia Antiparkinson, Asociatia Persoanelor cu Talasemie Majora, Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Infectate cu HIV/SIDA, Societatea de Scleroza Multipla din Romania, Alianta Nationala de Boli Rare din Romania, Asociatia Transplantatilor din Romania, Fundatia Baylor Marea Neagra, Asociatia Romana de Hemofilie, Asociatia pentru Sprijinirea Pacientilor cu Tuberculoza MDR, Asociatia Prader Willi Romania, Asociatia Romana de Cancere Rare, Asociatia Pacientilor cu Boli Reumatismale Inflamatorii din Transilvania "ART".
- Prezenta altor cancere tip leucemie, limfom. ... Uneori chimioterapia este mai utila pentru tratarea altor cancere decat melanomul. Aceasta poate diminua simptomele si ajuta pacientii cu boala avansata sa traiasca o viata mai lunga.
In nici un colt al lumii cancerul nu ar trebui sa fie sinonim cu condamnarea la moarte, deoarece sunt mijloace eficiente de a preveni si vindeca un mare numar de cancere, explica doctorul Oleg Chestnov, subdirector general OMS, insarcinat cu bolile netransmisibile si sanatatea mintala.
De asemenea, au fost descoperite cancere cu diferite localizari, precum si TBC. ... Cancere. Riscul de cancer la san este in medie de 3,5% din populatia evaluata, iar cel de cancer de col uterin de 1,9% la nivel national, in unele judete acesta depasind 5%.
Este mai putin invaziva, nedureroasa, mai usor de folosit comparativ cu biopsia solida, despre care se stie ca este dificil de efectuat in unele cancere cum este si cel pulmonar, subliniaza Francoise Farace, care a coordonat studiul, citat de AFP.
La san si plamani, cele mai multe cancere La noi, pacientii cu afectiuni maligne au probleme in privinta accesului la medicamente noi si la radioterapie In tara noastra, in medie, lunar, un oncolog consulta peste 40 de paciente cu cancer de san, peste 20 pacienti cu cancer de plamani, peste 20 de pacienti cu cancer de prostata, 7 pacienti cu cancer renal, 7 cu cancer gastric si 7 cu cancer al vezicii urinare, avertizeaza studiul Onco Monitor.
Mai multe studii au demonstrat deja ca munca in schimbul de noapte contribuie la dereglarea secretiei de melatonina, aceasta fiind la originea unor cancere hormonodependente. ... In timpul noptii, lumina artificala blocheaza secretia de melatonina si reduce rolul ei protector de unele cancere.
Iulian Urban BPA produce cancere, defecte congenitale si reproductive, obezitate, instalarea precoce a pubertatii, probleme de comportament, afectiuni cerebrale, afectiuni grave ale intestinului Citez din articolul BPA plastics chemical damages intestines, study shows:
Trei tigari zilnic maresc cu 31% riscul de infectie cu HPV si de cancere in gura si gat (Autoare:
cele mai frecvente adenopatii localizate sunt la nivelul capului si gatului = 55% din totalitatea adenopatiilor In general adenopatiile generalizate sunt date de boli generale , mai severe (boli de sange, infectii, reumatisme inflamatorii, boli de stocare), iar cele localizate de boli locale (infectii, cancere in zona respectiva, probleme limfatice zonale etc).
Fumatorul activ dezvolta pana la 15% cancere, in general. ... La randul sau, presedintele FABC, Cezar Irimia, atrage atentia ca, anual, in Romania, sunt diagnosticate peste 11.000 de cazuri noi de cancere pulmonare, dintre care reusesc sa supravietuiasca 1.000 de persoane.
Prin extrapolarea datelor obtinute din singurul registru de cancer din Romania, putem considera ca in fiecare an sunt diagnosticate circa 700 de noi cancere mamare printre cetatenii municipiului Bucuresti.
Foarte probabil, cancerul depistat in 2003 s-a generalizat sau au aparut cancere sincroane, la alte organe, a explicat pentru EVZ medicul chirurg Narcis Copca, de la Spitalul Sf. ... Cancerul de pancreas este unul din cele mai letale cancere.
La femei, stratul adipos in exces duce la un exces de hormoni estrogeni, care este asociat cu un risc crescut de cancere.
google-analytics.com