Cautare

714 de rezultate pentru "cancer ovarian" (7.22 secunde)
La cafeneaua Van Gogh din Centrul Vechi al Capitalei a avut loc recent conferinta de presa cu tema cancerul ovarian, la care au participat Cezar Irimia si dr. ... "La cancerul ovarian biopsia pune diagnosticul cu certitudine! Cancerul ovarian este direct proportional cu numarul de ovulatie al femeii.
Un sfert de milion de femei sunt diagnosticate anual in lume cu cancer ovarian si doar 45% inving boala in urmatorii 5 ani (ovariancancerday.org).
"Cancerul ovarian nu este silentions, este zgomotos", a declarat dr. ... Cancerul ovarian reprezinta 4% dintre toate tipurile de cancer la femei, dar are cel mai rau prognostic", a mai spus expertul pentru Webmd.com.
Mariustuca.ro / Balonarea, un simptom banal, care poate anunta cancerul ovarian (Autoare: Magda Marincovici) Simptomele cancerului ovarian sunt adesea confundate cu boli mai putin serioase, cum ar fi problemele gastrointestinale, motiv pentru care acest tip de neoplasm este depistat in faze avansate.
Aproximativ 70-75% din femeile cu cancer ovarian prezinta metastaze in momentul diagnosticarii, atrag atenția specialistii, cu ocazia Zilei Internationale de Lupta impotriva acestei afectiuni, marcata in fiecare an in data de 8 mai.
La o recenta conferinta de presa, unde a fost prezentat un plan de preventie personalizat pentru femeile din Romania care prezinta risc pentru a dezvolta cancer ovarian, un reputat medic specialist a declarat: cancerul ovarian face parte dintre cancerele care, depistate la timp, sunt vindecabile.
Cancerul ovarian vine fara simptome (Autor: Magda Marincovici) Anual, in tara noastra sunt raportate 1.686 cazuri noi de cancer ovarian si 981 de romance mor din cauza acestei boli.
Florinel Badulescu (foto), presedintele Societatii Nationale de Oncologie Medicala din Romania (SNOMR), Dr Oana Costan, Directia Programe Nationale de la CNAS, Cezar Irimia, presedintele Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania (FABCR).
Cele mai frecvente mituri despre cancer (Autor: Cristina Bobe) "Erau momente in care oamenii se fereau sa se atinga de mine pentru ca stiau ca am cancer si erau convinsi ca boala este contagioasa. ... Acum stiu ce este cu adevarat contagios printre persoanele care sufera de cancer:
Cancerul ovarian este diagnosicat anual la aproximativ un sfert de milion de femei din intreaga lume. Spre deosebire de alte forme de cancer, aceasta boala afecteaza femeile atat din tarile dezvoltate cat si pe cele din tarile in curs de dezvoltare.
Cancerul ovarian:
Steve Jobs a murit de cel mai rau cancer. ... Medicul chirurg Narcis Copca, care opereaza frecvent pacienti diagnosticati cu cancer, este de parere ca Steve Jobs a reusit sa supravietuiasca 7 ani dupa diagnosticul de cancer la pancreas fiindca boala a fost identificata din timp.
Cea mai radicala metoda de prevenire a cancerului - Ce este mutatia BRCA Operatia de extirpare a sanilor (mastectomia), la care a fost supusa recent si actrita Angelina Jolie, reprezinta cea mai radicala metoda de prevenire a unui risc ridicat de cancer mamar.
Femeile diagnosticate cu cancer de san au un risc aproape de doua ori mai mare decat restul populatiei de a dezvolta un al doilea tip de neoplasm intr-o alta zona a corpului, arata un studiu recent al Granada Cancer Register, din Spania.
Desi boala este rara la barbatii sub 50 de ani, expertii considera ca majoritatea varstnicilor au cel putin urme de cancer prostatic. Din motive neintelese, barbatii afro-americani au un risc mai mare de a dezvolta aceasta boala si au cea mai mare rata de deces cauzata de acest cancer.
La san si plamani, cele mai multe cancere La noi, pacientii cu afectiuni maligne au probleme in privinta accesului la medicamente noi si la radioterapie In tara noastra, in medie, lunar, un oncolog consulta peste 40 de paciente cu cancer de san, peste 20 pacienti cu cancer de plamani, peste 20 de pacienti cu cancer de prostata, 7 pacienti cu cancer renal, 7 cu cancer gastric si 7 cu cancer al vezicii urinare, avertizeaza studiul Onco Monitor.
In lumea de astazi, aproape unul din patru cazuri noi de cancer de san apare la femeile de varsta fertila.
Femeile care au avut primul copil la cel putin 15 ani de la prima lor menstruatie au inregistrat o scadere a riscului de cancer cu 60%.
Luna martie este Luna Internationala de Lupta Impotriva Cancerului Intestinului Gros, ocazie cu care Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania (FABC) si Liga Romana de Cancer continua, pentru al treilea an consecutiv, seria de actiuni menite sa atraga atentia opiniei publice cu privire la acest tip de cancer si la simptomele sale, modalitatile de prevenire si diagnosticare precoce.
Anual, 80.000 de romani sunt diagnosticati cu cancer, iar alti 50.000 isi pierd viata din cauza acestei boli (Autoare:
google-analytics.com