Cautare

61 de rezultate pentru "biologie" (4.01 secunde)
Biologul Walter Seinfeld, seful catedrei de Biologie Marina de la Universitatea Arturo Prat, dupa ce a vazut imaginile micutului umanoid a spus ca ar putea fi eventual o specie necunoscuta de maimuta, dar cel mai sigur era un avorton uman.
Astfel, incepand cu orele 10.00, 12.00 si 14.00 pasionatii de stiinta vor avea prilejul sa observe aspecte din activitatea de cercetare desfasurata in Laboratorul de Biologie Moleculara al Muzeului.
Rolul cel mai important in acest sens i-a revenit lui Ingo Swann (1933-2013), cu o dubla licenta, in biologie si arte, functionar pe atunci la secretariatul Natiunilor Unite.
- Nu ati dat la Medicina din prima pentru ca spuneati ca in clasa a X-a nu ati reusit sa memorati pe de rost notiunile de biologie.
La Departamentul pentru perfectionare exista toate sansele ca scaunul sa fie ocupat de Madalina Neatu, iar ca inspector scolar de biologie a fost propusa Genelia Petrescu - profesoara la Colegiul National "Fratii Buzesti".
Cele patru unitati care vor beneficia de fonduri sunt Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof si Sfecla-de-Zahar Brasov, Institutul pentru Biotehnologii in Horticultura ßtefanesti (judetul Arges), Institutul pentru Pedologie, Agrochimie si Protectia Mediului - ICPA Bucuresti si Institutul pentru Biologie si Nutritie Animala - IBNA Balotesti (judetul Ilfov).
Pe langa astfel de aptitudini, sunt necesare studii de specialitate in domenii precum chimie alimentara, horticultura, biologie", a spus Ion Gavrilescu, vicepresedintele Asociatiei Degustatorilor Amatori din Romania (ADAR), degustator de vinuri si distilate.
Discutiile cu fermierii vor fi urmate de vizite la Unitatea de Biologie Moleculara si O.M.G. din cadrul Institutului de Diagnostic si Sanatate Animala, unicul laborator din Romania care detine conditiile necesare pentru efectuarea acestui tip de testari genetice si la Institutul de Bioresurse Alimentare.
Era vorba de fizica nucleara, de chimie, de biologie si genetica, de aviatie, de microelectronica, de calculatoare. S-a ales praful, si nu atat de fabrici si uzine, ci de oameni si de experienta acumulata in timp.
A infiintat in 1920, la Universitatea din Cluj, primul institut de speologie din lume, crearea acestui institut fiind consfintita printr-o lege speciala promulgata pe 26 aprilie 1920. In cadrul acestui nou institut, Emil Racovita a predat primul curs de biologie generala din Romania.
• Dictionar de biologie celulara si moleculara in medicina, coordonator, Bucuresti, 1998; • Imunologie medicala, in colaborare cu A. Bancu, C.
Profesorul Victor Velculescu a conferentiat la Institutul de Biologie si Patologie Moleculara si i s-a inmanat titlul de membru de onoare al Academiei de Stiinte Medicale.
Asteptat, deoarece ofera informatii noi in cancerologie sesizate de cei trei autori, provenite din cercetarea internationala asupra bolii, in special din cercetarile in genetica si biologie moleculara cu impact valoros asupra diangosticului, prognosticului si tratamentului.
Wright, Profesor Emerit de Patologie si Biologie Celulara, Universitatea Columbia, NY. "Ma bucura decizia comitetului consultativ FDA de a valida dovezile stiintifice care sustin screening-ul primar HPV pentru identificarea femeilor la risc de cancer invaziv".
La Institutul de Biologie si Patologie Celulara "Nicolae Simionescu" din Bucuresti cercetarile sunt axate pe "regenerarea cardiaca post infarct", in conditiile in care in tara noastra patologia cardiaca este extrem de frecventa.
In tara noastra, la Institutul de Biologie si Patologie Celulara "Nicolae Simionescu", cercetarile sunt axate pe "regenerarea cardiaca post infarct", in conditiile in care la noi patologia cardiaca este extrem de frecventa.
Colectionarea de fosile era in mare voga la sfarsitul secolului al XVIII-lea si inceputul secolului al XIX-lea, mai intai ca o pasiune, asa cum era colectionarea de timbre, dar apoi aceasta activitate s-a transformat progresiv intr-o veritabila stiinta, pe masura ce oamenii au devenit tot mai constienti de importanta fosilelor in geologie si in biologie.
Cea mai mare nota primita a fost 9,20, la Biologie. La Limba si literatura romana, fata cea mare a patronului clubului de fotbal Steaua a luat 8,65, iar la Matematica a primit nota 7,50.
Stiinta a capatat astfel acces la chimie, fizica, matematica, geologie, biologie si la alte discipline care au modelat civilizatia tehnologica occidentala.
Vallee a recunoscut ca el a ocolit mult timp subiectul, neavand competente in biologie sau zoologie si deoarece i se parea ca nu are legatura cu ceea ce studia.
google-analytics.com