Cautare

128 de rezultate pentru "aurul" (3.06 secunde)
Parlamentarii, primarii, consilierii judeteni si locali, dar si magistratii si politistii vor trebui sa isi declare si sa isi descrie ghiulurile, lanturile si celelalte podoabe de aur pe care le detin.
Cursul aurului a atins o noua valoare-record, sustinuta de recenta apreciere a monedei euro in raport cu dolarul american, informeaza AFP.
Nefavorabile sunt aurul si fierul. Celelate sunt neutre. Pietrele pretioase nefavorabile sunt toata familia briliantelor iar dintre cele semipretioase smaraldul.
Havaet se proclama in mod abuziv un descendent al Lascarenilor, pentru ca stie ca aurul tot e in Dicomesia. El pandeste Dicomesia, in rest, pana va pune mana pe ea, se ocupa si traieste din expediente metopolisene si mavrocordate.
Aurul Romaniei nu este cel mineral, ingropat sub munte, ci stratul subtire de sol fertil, la care se adauga apa si conditiile geomorfologice exceptionale ale tarii noastre.
Erau foarte multumiti sa le confiste grau, sa le ia aurul si sa plece. Nu se punea problema de mai mult decat atat, pentru ca altfel ar fi lasat urme adanci in cultura si traditia noastra.
La unele popoare, infuzia in vin a florilor era considerata mai scumpa decat aurul si buna la toate bolile, inclusiv la paralizie si epilepsie, linistirea colicilor, dureri de pantece, crampe cu lesin la prunci si la lauze, dureri de ochi si friguri.
Foarte mult va conta lobby-ul, din moment ce, de exemplul pe piata publicitatii compania care vrea sa exploateze aurul de Rosia Montana este unul din cei mai importanti jucatori.
Domnia sa a mers din varful muntilor unde se exploateaza aurul, doreste dansul... E a doua sau a treia oara cand, intr-un discurs, adresat natiunii, domnia sa face lobby pentru firma de exploatare a aurului de la Rosia Mopntana.
Sigur, a mai fost si treaba cu aurul si cuprul, n-o mai spusese de mult. Iesirea de azi a fost in ideea ca "aceeasi mizerie".
S-a protestat vehement impotriva unor masuri luate de PDL privind aurul, gazele de sist si altele. Si actualul guvern care atunci protesta da tot !
Mircea Dinescu) Pseudonimul Rosiei Montane e Dracula Park, caci n-avem nici o indoiala ca pe vremea cand, purtat in carca de ministrul Agathon, Dracul isi cauta un loc de parcare in Romania, i-a tasnit dintre cornite ideea de a-si trage cea mai mare piscina otravita din Europa in plamanii muntilor prin care romanii au scurmat dupa aurul cu care mai tirziu si-au poleit lacasurile crestine.
BCR afiseaza zilnic, pe langa cursul valutar de la casele de schimb, si cursul de cumparare pentru aurul de 24 karate.
Potrivit comunicatului Bancii Centrale, luna trecuta, rezervele internationale ale Romaniei au crescut cu inca un miliard de euro, ajungind, daca se ia in calcul si aurul, la peste 16,04 miliarde de euro.
La 12 octombrie 2005, rezervele valutare ale Bancii Centrale erau de 16,8 miliarde euro, iar cele brute (inclusiv aurul) de 18,2 miliarde euro.
Pretul aurului va continua sa creasca si in 2006, impulsionat de achizitiile fondurilor de investitii, de cererea crescuta pentru bijuterii, dar si de productia stagnanta a minelor, potrivit mai multor analisti din industria de profil, citati de Reuters.
Aurul subevaluat inscris in conturile FMI reprezinta, de asemenea, o sursa de venituri posibile. O a treia optiune ar fi plata serviciilor oferite de institutie in domenii diverse, precum politica monetara si bugetara, statisticile nationale si standardizarea datelor.
ßi ne intrebam atunci de cand aurul curat imbraca un martisor de 3 lei? Pe de alta parte insa, trebuie spus ca domnii cu bani isi rasfata doamnele din jurul lor cu martisoare din aur, cumparate din magazine specializate pentru 50 de lei bucata (500.000 de lei vechi).
Ei cred ca pe pietele financiare aurul negru este in prezent cotat cu 10 pana la 15 dolari mai mult decat ar fi necesar.
Astfel, la finele sedintei de tranzactionare de miercuri, aurul a inregistrat recordul ultimilor 25 de ani, de 596,50 dolari pe uncie, pe fondul deprecierii dolarului si a pretului ridicat al petrolului, potrivit Reuters.
google-analytics.com