Cautare

40112 de rezultate pentru "aromanii sunt romani nu albanezi nu macedoneni si nici greci" (6.40 secunde)
Pierderea Cadrilaterului a fost ultima dintre loviturile suferite de Romania in anul 1940, dupa ce pierduse Basarabia, Bucovina de Nord si Tinutul Herta, cedate Uniunii Sovietice, precum si Transilvania de Nord, cedata Ungariei.
'Migratie si Securitate', prezidat de Jaques Barrot, Vice-Presedinte al Comisiei Europene. ... "Domnule Presedinte, Distinsi participanti, Doamnelor si domnilor, Doresc in primul rand sa multumesc Comisarului European - domnului Jacques Barrot pentru cuvantul introductiv la tema panelului nostru.
Cand au aparut primele semne bune, date de romanii care prosperau lucrand in tari straine, guvernantii s-au bucurat si numarau paralele pe care acestia le aduceau in banci. ... Ani la rand au angajat romani care, pe mai nimic, au acceptat sa le fie salahori, constructori, bone sau menajere.
Proiecte de lege, ordonante, motiuni simple si de cenzura, intrebari, interpelari si sute de amendamente nu au fost, se pare, preocuparea de baza a parlamentarilor din legislatura 2004-2008, senatorii si deputatii rezervandu-si timp si pentru glume, schimburi de replici spumoase si ironii.
Am vazut in aceste zile multi politicieni si multi lideri de opinie sustinand ca e o iresponsabilitate sa ceri parerea propriului popor intr-o chestiune atat de importanta precum acceptul conditiilor de austeritate, intrucat singurii in masura sa gandeasca responsabil, in numele Poporului, sunt politrucii, mai precis politrucii ajunsi stabi.
Peste 800 de personalitati din mediile academic, cultural, public si privat, studenti si absolventi romani si membri LSRS din peste 50 de tari s-au reunit pe 8 ianuarie 2015, la Palatul Parlamentului, Sala C.A. Rosetti, pentru a cunoaste si recunoaste excelenta academica romaneasca din toate colturile lumii.
In timp ce televiziunile elene, primarul Atenei, fotbalistii de la Olympiakos Pireu si chiar Biserica Ortodoxa pledeaza public pentru ramanerea in Europa, guvernantii ii indeamna de zor pe greci sa voteze impotriva acordului cu creditorii.
Provincia Aragon, provincia Castilla Y Leon, Comunidad Valenciana si provincia Castilla La Mancha sunt locatiile dominate de romani, acestia ocupand locul intai in randul cetatenilor straini.
O importanta publicatie politica din Marea Britanie spune despre cancelarul german Angela Merkel ca este "cel mai periculos lider" si o compara cu Adolf Hitler.
Sunt un suporter convins al premierului grec. Sunt cu totul de acord cu decizia lui privind referendumul "Sigur ca urmaresc cu mare atentie ce se intampla in Grecia si in toata Europa;
Despre o fabuloasa si uitata istorie romaneasca dintre Nistru si Bug. Totul despre romanitatea spatiului Transnitrean si nu numai / Sursa:
Fereste-te de greci (Tariceanu!) si cand iti fac daruri! ... Hr, cu introducerea "calului troian" de catre greci in vestita cetate a Troiei!, cazuta abia, abia dupa 10 ani de razboaie! ... Dar oare este el atat de tare incat sa nu-l "termine" vreun marinar?!
O varianta ar fi Salonic si alta Atena. Am in vedere cazare intr-o camera pentru 2 adulti si un copil, dar suficient de incapatoare, ceva la cca 45mp.
Nu stiu exact prin ce procedee actioneaza DADL-ul anul acesta pentru combaterea fenomenului algal care-si face de cap pe tot litoralul romanesc, cert este ca apa marii este plina de alge, le-am tot vazut cu proprii ochi, nu doar in poze sau la televizor.
În 2007, unele contracte sunt reziliate, iar statul, daca va avea bani de recuperat, va trebui sa mearga la Atena.  În 2003, consortiul grec J/V PROODEFTIKI SA - ATHENA SA a câstigat licitatia pentru modernizarea a circa 30 de kilometri de drum, pe DN 66 Filiasi - Ciochiuta, în valoare de 21,48 milioane de euro.
Centrul pentru Inovatie in medicina a prezentat concluziile unui studiu sociologic intitulat Romanii si cancerul. ... Desi au fost invitati, au lipsit reprezentantii Administratiei Prezidentiale, ai premierului si ai comisiilor parlamentare de sanatate.
Martin Heidegger remarca odata ca suntem liberi sa devenim noi insine indata ce infruntam moartea si anxietatea provocata de ea.
A primit steagul comunitatii Simona a fost invitata sa danseze cu aromanii si n-a ezitat s-o faca. A primit chiar si un steag al comunitatii, cu o cruce in varf. Simona a luat simbolul si a dansat cu el.
In Balcic se afla celebrul Castel ("Cuibul linistit"), resedinta preferata a Reginei Maria a Romaniei, inconjurat de o la fel de celebra gradina botanica unicat in Europa centrala si de est, in special datorita colectiei de cactusi. ... Balcicul are o istorie bogata, putandu-se observa si astazi urmele multor culturi.
Pentru acesti bani, statul roman nu investeste absolut nimic, daca nu socotim valoarea discutabila a anilor de scoala pe care au urmat-o cei plecati. Discutabila pentru ca muncitorii romani de peste granita trebuie sa invete in primul rind sa vorbeasca o alta limba.
google-analytics.com