Cautare

4673 de rezultate pentru "05" (1.48 secunde)
Senatorii si deputatii vor avea pana la sfarsitul anului masini noi, tip Logan, daca le predau in timp pe cele vechi si daca respecta listele de distributie.
Departamentul National Anticoruptie a inceput urmarirea penala impotriva primarului Constantei, Radu Mazare, care este invinuit, alaturi de alte 11 persoane, de abuz in serviciu si fals intelectual, in dosarul 29/2005 cu privire la retrocedarea unor terenuri.
Premierul Calin Popescu-Tariceanu va veni marti, 20 decembrie, la sedinta Camerelor reunite ale Parlamentului pentru a prezenta deputatilor si senatorilor raportul privind „Pregatirea aderarii la UE - prioritatea Romaniei in 2005“, progresele obtinute si ce mai trebuie facut in acest sens.
PSD a prezentat ieri, la un an de la preluarea puterii de catre coalitia PNL-PD-PC-UDMR, o „Carte neagra“ a actualei guvernari, liderii partidului, Mircea Geoana si Adrian Nastase, sustinand ca analiza politica, economica si sociala a fost realizata in mod obiectiv de catre Departamentele de specialitate social-democrate.
Social-democratii se prabusesc in toate sondajele, dar le arde in continuare de joaca. Conducerea PSD a iesit in fata presei cu un bilant negru al guvernarii portocalii, intr-un soi de joc „ce ne vom face noi cand vom fi mari”.
Conflictul dintre Putere si Opozitie se amplifica pe zi ce trece. Astfel, dupa ce reprezentantii de varf ai Puterii nu au scapat nici o ocazie sa arunce toate nerealizarile in carca fostului partid de guvernamant, membrii PSD au hotarat ieri sa riposteze nu numai prin replici dure.
Presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, s-a folosit ieri de prezentarea bilantului la sfarsitul sesiunii pentru a-i ataca din nou pe presedintele Basescu si pe premierul Tariceanu.
Premierul Calin Popescu-Tariceanu a transmis ieri un mesaj de Craciun in care i-a asigurat pe romani ca eforturile Executivului se vor concentra in 2006 in directia cresterii salariilor si a puterii de cumparare a populatiei.
Conducerea Camerei Deputatilor a hotarat sa renunte la firma intermediar prin care se asigura, in strainatate, cazarea si transportul deputatilor delegati sa reprezinte Parlamentul Romaniei la activitatile externe, pentru a face economii pentru 2006.
La doua zile de la votarea in Parlament, cu o larga majoritate, a Statutului senatorilor si deputatilor, liderul democrat Emil Boc apreciaza adoptarea textului drept o "eroare politica", care mai poate fi corectata doar de presedintele Traian Basescu, cel care trebuie sa promulge legea.
l 18 ianuarie - Intalnire la Palatul Cotroceni cu sefii misiunilor diplomatice acreditati in Romania, prilej cu care presedintele Traian Basescu prezinta prioritatile de politica externa pe care Romania si le propune pentru 2005.
Traian Basescu isi merita cu prisosinta caracterizarea de presedinte-jucator, pe care singur si-a atribuit-o in campania electorala dinaintea alegerilor din 2004.
Cea mai grava problema cu care s-au confruntat senatorii si deputatii in procesul legislativ, mai ales in sesiunea din toamna a acestui an, a fost absenteismul la lucrarile in plen.
Pentru presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, 2005 a fost un an pierdut din punct de vedere legislativ, din cauza disputelor politice si incercarii zadarnice a actualei Puteri de a-l schimba din functie.
Activitatea Senatului si Camerei Deputatilor din acest an a fost mai putin prolifica, Guvernul asumandu-si ca si in anii trecuti rolul de primadona legislativa.
Prefectul judetului Galati, Mihai Capra, a trimis Consiliului Judetului o scrisoare prin care cere lamuriri pentru ultima alegere a lui Eugen Chebac in functia de vicepresedinte.
Initiativele in domeniul reformei politice incepute in cursul anului trecut vor constitui temele dezbaterii publice si in 2006. Unul dintre subiectele care au bulversat scena politica in 2005 a fost cel referitor la trecerea la un parlament unicameral si, conex, cel al introducerii votului uninominal.
Social-democratii vor sa demonstreze actualei Puteri ca sunt pregatiti in orice moment sa preia fraiele guvernarii, cele 15 departamente ale PSD, specializate pe diferite domenii si conduse de catre fostul premier Adrian Nastase (foto), intentionand sa inceapa anul in forta.
Presedintele executiv al PSD si seful tuturor deputatilor, Adrian Nastase a beneficiat in 2005 de o mostenire de peste 750.000 de dolari, dupa cum reiese din declaratia sa de avere din 30 decembrie 2005.
google-analytics.com