Cautare

4673 de rezultate pentru "05" (1.88 secunde)
Presedintele Traian Basescu este convins ca Romania va deveni membra cu drepturi depline a Uniunii Europene la 1 ianuarie 2007.
Sedinta de ieri a plenului Senatului a inceput cu „lupta“ in declaratii politice. Si aceasta in contextul in care la sfarsitul saptamanii trecute se luase decizia ca, incepand de ieri, sa se treaca la dezbaterea proiectelor de legi privind integrarea Romaniei in UE.
Motiunea „Alianta D.A. - Dezastrul Agriculturii“, semnata de 19 membri PRM si 21 PSD, a fost dezbatuta ieri in Senat, singura finalitate reprezentand-o ocuparea catorva ore importante din timpul sedintei de plen, care ar fi trebuit a fi dedicata, dupa dorintele Puterii, discutarii noului Regulament al Senatului.
Plenul Camerei Deputatilor a respins ieri prin vot nominal motiunea simpla depusa de PSD, cu tema „Nivelul de trai al cetatenilor - ultima preocupare a Guvernului Tariceanu“, cu 163 de voturi „impotriva“ si 135 „pentru“.
Alianta DA este cotata cu 45,05% intentie de vot, in timp ce PSD ar fi votat de 32,80% dintre respondenti, iar PRM-ul de 10,02%.
Presedintele Traian Basescu participa astazi la exercitiul militar „DEMEX 05“, care va avea loc in Poligonul Cincu din judetul Brasov. „DEMEX 05“ este primul exercitiu militar complex organizat de Fortele Terestre dupa intrarea Romaniei in NATO.
Presedintele Traian Basescu a fost prezent ieri la exercitiul militar DEMEX 2005 in poligonul Cincu din judetul Brasov, la care au participat peste 3.000 de militari si aproximativ 150 de reprezentanti ai statelor membre NATO.
Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei a salutat ieri adoptarea, cu o larga majoritate de catre Parlamentul ungar, prin votul din 26 septembrie 2005, a Legii de ratificare a Tratatului de Aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana.
Senatorul PSD Ion Moraru sustine ca din 1.068 de hotarari ale Guvernului Tariceanu, acte normative adoptate in perioada 1 ianuarie - 16 septembrie, cel putin 68 sunt ilegale si pot fi anulate imediat de instantele de judecata, deoarece anexele lor nu au fost publicate in „Monitorul Oficial“.
Guvernul recunoaste ca nu a publicat integral in „Monitorul Oficial“ actele normative emise si promite ca va prezenta toate anexele hotararilor emise.
Cu toate ca razboiul declaratilor intre presedintele CJ Caras-Severin, Sorin Frunzaverde, reprezentant de varf al democratilor, si Ioan Talpes, senator de Caras-Severin si demisionar din randul social-democratilor, s-a sfarsit de ceva vreme, conturile in justitie s-au incheiat abia acum doua zile.
Secretarul general al Camerei Deputatilor, Mihai Unghianu, a inaintat Biroului Permanent al acestei institutii un memorandum prin care propune reinfiintarea sectiei de politie a Palatului Parlamentului.
Directorul SRI, Radu Timofte, si presedintele Colegiului CNSAS, Gheorghe Onisoru, au avut ieri o intalnire in cadrul careia au discutat despre accelerarea predarii arhivei fostei Securitati, precum si despre transferarea la Consiliu a evidentei informatizate a dosarelor.
La 31.05.2005 erau inregistrate in Romania 3.882 de societati comerciale cu participare franceza (3,47 % din total), cu un capital total social subscris de 1.224,57 milioane de euro.
Romanii nu se declara interesati sa participe la un referendum pentru a trece de la un parlament cu doua Camere la sistemul legislativ unicameral, potrivit unui sondaj INSOMAR.
Comisarul pentru Extindere, Olli Rehn, va vizita Bucurestiul la 13 octombrie 2005. Aceasta vizita are loc intr-un moment important al relatiilor dintre Romania si UE, cu mai putin de doua saptamani inainte de publicarea raportului de monitorizare a progreselor Romaniei in procesul de aderare.
Alegerea lui Eugen Chebac in functia de vicepresedinte al CJ Galati a aprins spiritele politice si a dat de lucru reprezentantilor celor doua institutii, care isi trimit una alteia scrisori si solicitari.
Bugetul pentru 2006 a prins contur dupa mai multe ore de dezbateri in cadrul Cabinetului premierului Calin Popescu Tariceanu. Ministrii s-au straduit, pret de peste sase ore sa aloce o parte cat mai mare din suma de 102,79 miliarde lei, valoarea totala a cheltuielilor bugetului consolidat.
Prefectii si subprefectii nu au voie, potrivit legii, sa detina si functii de conducere politice.
Presedintele Traian Basescu a trimis ieri Senatului Romaniei cererea de reexaminare a Legii privind respingerea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.
google-analytics.com