La cautarea "X factor 2011", YouTube dadea raspuns 500 Internal Server Error . Asta pentru ca site-ul a fost cel mai probabil spart de hackeri.
Totodata, pe pagina cu eroarea trona mesajul "Sorry, something went wrong. A team of highly trained monkeys has been dispatched to deal with this situation. If you see them, show them this information" mesaj urmat de un cod.
YouTube este cel mai mare site de clipuri din lume.
Potrivit Wikipedia, mesajul din eroare ar fi un hoax Google. Aceasta eroare a mai fost vazuta sporadic anii trecuti. Nimeni de la Google n-a confirmat insa ca ar fi o gluma interna. Compania n-a avut in fapt niciodata o pozitie oficiala despre acest tip de mesaj.
In fapt, Google/Yahoo refuza orice discutie pe tema acestei "erori".
Hackerii au mai spart, duminica trecuta, pagina de YouTube a cunoscutei emisiuni pentru copii "Sesame Street", pe care au pus imagini pornografice.
Pagina emisiunii a fost scoasa offline, duminica dupa-amiaza, iar utilizatorii care o accesau erau intampinati cu un mesaj din partea site-ului YouTube, care spunea ca pagina a fost inchisa "din cauza unor violari repetate si grave ale regulilor de functionare din comunitatea online.