Domeniul overclocking-ului este unul la care toti putem avea acces cu investitii relativ reduse, spre deosebire de cel al tuning-ului automobilelor. Comparatia este exagerata insa pastreaza proportiile in ceea ce priveste produsul de baza si cel finit. Procesorul cu cele mai mari capacitati de overlocking inca este Pentium 4 de la Intel, lansat de mai bine de cinci ani.

Recorduri in domeniu inca se obtin pe baza acestor modele Intel, iar acum a venit momentul depasirii a unei bariere psihologice: 8 GHz. Mai exact, vorbim de 8.180 MHz atinsi cu un Pentium 4 631 tactat standard la doar 3.000 MHz, ce poate gasit in magazine sub 250 lei. Fericitii detinatori ai noului record sunt un grup de entuziasti IT din Italia.

Acest gen de rezultate spectaculoase se obtin insa in conditii speciale care de multe ori implica racirea mai multor componente cu azot lichid. In unele cazuri este necesara si schimbarea unor piese de pe placile de baza pentru a putea livra tensiuni suplimentara fara de care procesorul nu ar putea lucra la frecvente ridicate.

(www.theinquirer.net)