Liderul incontestabil pe piata memoriilor, Samsung, a anuntat ca a reusit sa produca unui card de memorie microSD a carui capacitate atinge 8 GB. Este un record in domeniu atingerea acestei capacitati pe o suprafata de patru ori mai mica de cat cea a unui card normal SD.

Performanta realizata de inginerii de la Samsung va dezvolta serios capacitatile multimedia ale telefoanelor mobile, dar si a altor echipamente ultra-portabile. Pe cei 8 GB incap chiar si doua filme in format DVD, sau chiar mai multe daca rezolutia acestora este scazuta la capacitatile actuale ale telefoanelor. Vorbim aici de rezolutia 640x480 pixeli si sunet pe doua canale.

Nu doar capacitatea este un punct forte al viitorului card, ci si vitezele de scriere, de 16 MB/s, sau de citire, de 6MB/s. Cu asa detalii tehnice, microSD-ul de 8 GB ii face invidiosi chiar si pe posesorii memory stick-urilor USB de top.

Cardurile de memorie microSD sunt utilizate in mare parte in industria telefoanelor mobile datorita dimensiunilor sale reduse. Cardurile sunt compatibile cu toate celelalte echipamente care suporta standardul SD prin intermediul unui adaptor.