Capital.ro informeaza: Cele mai bune functionalitati pe care le va avea Firefox 5
O veste buna pentru iubitorii de Mozilla, care nici n-au terminat bine de explorat in totalitate functionalitatile Firefox 4: Mozilla pregateste lansarea Firefox 5, care va avea loc pe 21 iunie.
Una dintre noile functii pe care le va avea noua versiune a browserului va fi posibilitatea adaugarii site-urilor favorite direct in taskbar si deschiderea acestora fara o lansare in prealabil a browserului.
Pentru aceste site-uri puse in taskbar sau pe desktop, Firefox va crea o lista de linkuri specifice pentru fiecare.
Firefox 5 va fi compatibil cu mai multe formate de fisiere. Cei de la Conceivably Tech spun ca noua versiune va veni cu un PDF reader si va putea rula fisiere in format mp3.
Firefox 5 va avea, se pare, un administrator de credentiale ce va permite logarea pe un site cu doua conturi diferite, in acelasi timp.
O pictograma cu un avion de hartie in bara de URL va permite sharingul de linkuri pe retelele de socializare intr-un mod foarte rapid.
Firefox este al doilea cel mai popular browser de internet din lume, cu o cota de piata de 21,74%, potrivit Net Applications. Internet Explorer este cel mai utilizat, avand o cota de 56,77%, locul trei fiind ocupat de Google Chrome (10,93%).