CorectNews.ro : Firefox 12, un browser mai prietenos

Fundatia Mozilla a lansat astazi versiunea numarul 12 a browserului sau Firefox, prin care repara multe dintre vulnerabilitatile si problemele avute de versiunea 11 si ofera totodata o serie de facilitati care sa-l faca inca mai usor de folosit.
Cea mai importanta noutate adusa de Firefox 12 este ca procesul de actualizare a browserului reuseste sa ocoleasca agasantele casute de dialog deschise la fiecare instalare (sau actualizare) prin serviciul de "control al contului de utilizator", activ pe majoritatea computerelor care au ca sistem de operare Windows Vista sau Windows 7. "Din nefericire, avertismentele UAC (User Account Control) nu s-au nascut intr-o perioada a actualizarilor frecvente. De fiecare data cand actualizam Firefox, sistemul UAC identifica browserul ca fiind un program nou sau modificat si o ia de la capat cu avertizarile", scrie Johnathan Nightingale pe blogul Mozilla.
"Aceste avertismente au ajuns sa functioneze impotriva scopului lor initial: sperie oamenii si ii impiedica sa instaleze versiunile cele mai sigure". Wired mentioneaza ca Firefox 12 inca actioneaza - numai la prima instalare - alertele UAC, urmand ca Firefox 13 sa circumvina cu totul sistemul de securitate al Windows. Echipa Mozilla subliniaza ca utilizatorii au in continuare posibilitatea de a mentine active avertismentele UAC, daca le prefera.
Firefox 13 va beneficia de un sistem de actualizare cu adevarat "silentios", asa cum are Chrome, browserul Google: versiunile noi sunt descarcate si instalate automat, fara interventie din partea utilizatorului. In mod normal, modificarile suferite de programe,
indiferent ca este vorba de versiuni noi sau de actualizari minore, ar trebui sa fie detectate de programele antivirus, obligatorii pentru orice PC care ruleaza sub Windows.
In afara modificarii privind UAC, Firefox 12 include o multime de actualizari de securitate si de unelte destinate dezvoltatorilor. Intre acestea se numara Web Console, Scratchpad, Style Editor, Page Inspector, 3D Page Inspector si altele.