Ziarul financiar informeaza : Vicepresedinte Google: Mediul rural si IMM-urile din Romania au nevoie de un imbold in ceea ce priveste mediul online (Autor: Vlad Popescu - Mediafax)

Piata online din Romania merge in directia corecta, dar decalajele fata de alte piete similare nu s-au redus in acest an.
"Ma refer la decalajalele privind utilizarea internetului in mediul rural, la procentul mic al IMM-urilor care utilizeaza serviciile internet si la cota redusa a comertului electronic in economie", a declarat intr-un interviu pentru ZF Mohammad Gawdat, vicepresedinte al Google pentru pietele emergente.
Comertul electronic este o prioritate, dar mediul rural si IMM-urile au nevoie de un imbold. Per ansamblu, situatia se imbunatateste vizibil, dar se imbunatateste in ariile in care lucrurile stau deja bine, in timp ce in ariile cu decalaje este nevoie de un efort.

Preferintele utilizatorilor din Romania

Cel mai evident lucru este ca romanii tind sa foloseasca cele mai recente tehnologii fata de alte tari, au un comportament similar cu cel de pe pietele mai dezvoltate din Europa, la fel ca in SUA sau Japonia. Spre exemplu, telefoanele cu sistem de operare Google Android - despre care noi spunem ca sunt mai capabile pe internet decat un smartphone clasic, sunt numarul unu pe piata aici.
"Statisticile arata ca Android are in Romania o cota de piata de 37%, mai mult fata de alte piete din lume", a mai precizat oficialul Google
Daca ne uitam la browserul Google Chrome de exemplu, acesta este deja numarul doi pe piata din Romania. Aceste lucruri arata ca romanii prefera sa adopte cele mai noi tehnologii.