Microsoft a inaintat ieri documentele cerute de Comisia Europeana, in incercarea de a evita alte posibile amenzi pentru incalcarea unei decizii antitrust. "Am primit documentatia tehnica de la Microsoft. Serviciile pentru monitorizarea competitiei analizeaza in prezent aceste documente. Inca nu putem spune daca exista o conformare cu decizia", a declarat un purtator de cuvant al Comisiei Europene.
In prima jumatate a lunii trecute, oficialii UE au amendat Microsoft cu 280,5 milioane de euro pentru incalcarea unei decizii din 2004, prin care i se cerea gigantului IT sa divulge informatii tehnice cheie competitorilor sai. Aceste informatii le sunt necesare "rivalilor" sa creeze pachete software pentru servere care sa ruleze la fel de bine pe Windows ca si produsele software server realizate de Microsoft.
In parte, aceasta decizie s-a bazat pe evaluarea realizata de observatorul independent Neil Barrett, care a fost nominalizat de gigantul american. Potrivit sursei citate, amenda impusa de Comisia Europeana pe 12 iulie a fost prima de acest gen.