ZF.ro informeaza : Va este dor de noul Windows 8? Vedeti aici cele mai noi imagini cu sistemul de operare.
Microsoft a dezvaluit cu ocazia CES 2012 din Las Vegas noi detalii despre sistemul de operare Windows 8. Ultima versiune a Windows, cu care dezvoltatorii au avut timp sa se "joace" incepand cu luna septembrie, va rula pe o serie de gadgeturi, de la telefoane mobile, tablete si PC-uri la ultrabook-uri, noua categorie de laptopuri, mai usoare si mai subtiri.
Steve Ballmer, directorul executiv al Microsoft, a descris Windows 8 drept o "reimaginare" a sistemului de operare. Un plus comparativ cu versiunile anterioare este interfata "Start Screen" care permite ca sistemul de operare sa fie instalat pe gadgeturi touch-screen precum tabetele.
Windows 8 seamana cu sistemele de operare iOS si Android, care ofera utilizatorilor posibilitatea de a descarca aplicatii.
Producatorii de computere sustin puternic Windows 8: Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo, Samsung si Sony anuntand ca vor lansa computere ce vor folosi sistemul de operare. Pana la finalul lui februarie, Microsoft va deschide magazinul virtual de aplicatii care spera sa rivalizeze cu cele oferite de Apple si Google.