Industria IT&C raporteaza record dupa record, iar astazi a venit randul telefoniei mobile sa iasa la rampa. Asociatia Industriei Semiconductorilor (SIA) a publicat rezultatele studiilor efectuate de-a lungul anului 2006 din care spicuim ca numarul telefoanelor mobile vandute la nivel mondial a fost de 1.02 miliarde. O suma incredibila chiar si daca o raportam la populatia planetei. Astfel, teoretic, o persoana din sase de pe suprafata Pamantului are un telefon mobil. Practic, sunt mult mai putini. De exemplu, unele persoane si-au schimbat vechiul terminal, iar altii dispun de cate doua, trei sau chiar patru telefoane mobile, exemple care se intalnesc si in Romania. Anul in curs se preconizeaza ca va fi unul si mai benefic din punctul de vedere al unitatilor vandute, cu o crestere estimata intre 10 si 15%.

Rezultatele nu fac decat sa confirme panta ascendenta pe care se afla industria telefoniei mobile. Numarul mare de unitati comercializate este si rezultatul strategiilor marilor companii producatoare de terminale mobile care ofera telefoane multifunctionale, cum ar fi cele care au functii de MP3 player, ce atrag astfel si posibilii clienti ai acestui domeniu. In ultimul timp, tot mai multe terminale dispun si de functii avansate de captura foto care concureaza cu succes cu gama aparatelor digitale compacte.

Chiar daca am considera pretul mediu al unui telefon vandut in jurul a 100$, unul foarte mic de altfel, se poate vedea ca industria este una de sute de miliarde de dolari anual si putem estima in felul acesta castigul marilor companii.