Compania Google a lansat ieri noua versiune a browserului Chrome, folosit deja de 16% dintre internautii din intreaga lume. Printre marile avantaje se numara viteza superioara de incarcare a paginilor, noua interfata de setari si playerul Flash integrat.
Lansat in versiune beta inca de acum trei saptamani, noul Google Chrome a fost lansat oficial ieri. Pe blogul Google Chrome Blog, compania a anuntat ca "vitezistul Chrome" va rula mult mai rapid servicii web ca Facebook, Twitter, Google Maps sau Amazon.

Setari mai simple

"Am adaugat un camp de cautare care gaseste setarile de care ai nevoie, in timp ce tu tastezi (un cuvant cheie)", scriu cei de la Chrome pe blog. Iata doua exemple:
Daca vrei sa importi paginile din bookmarks de pe alt browser, trebuie doar sa scrii "import" in casuta de cautare si iti apar toate setarile care contin acest cuvant.
Daca ai o o ruda sau un prieten "certat" cu navigarea prin meniuri, ii poti trimite un link al unei setari. De exemplu, daca mama ta vrea sa isi schimbe parola, ii poti trimite un link care o va conduce direct in meniul "password manager".

Sincronizare intre computere

Un alt avantaj al Chrome este optiunea de a sincroniza setarile pentru mai multe computere. Iata doua exemple:
1. Sa zicem ca te-ai inregistrat pe Youtube ori alt site de pe computerul de acasa si ai setat optiunea "remind password/retine parola". La munca, va trebui sa te loghezi din nou.
2. Acasa, te-ai documentat pentru un proiect si ai salvat mai multe pagini in bookmark. Pe alt calculator, trebuie sa reiei operatiunea de cautare.
Noul Google Chrome are insa, in sectiunea "Personal Stuff", din "Settings", optiunea enable sync, care permite "imprumutul" acestor informatii de la un calculator la altul.

Pentru XP, Vista si Windows 7

Chrome este al treilea cel mai folosit browser din lume, in urma Internet Explorer si Mozilla Firefox. 18% dintre utilizatorii de internet din Romania folosesc Chrome, in timp ce 42% prefera Internet Explorer, iar 31% - Mozilla.
Noua versiune poate fi descarcata de cei care au Windows XP, Vista sau Windows 7. Daca folosesti deja Chrome, versiunea va fi schimbata automat. Descarcarea noii versiuni, pe site-ul
http://www.google.com/chrome?brand=CHMP