Cercetatorii canadieni au descoperit ca, in ciuda faptului ca oamenii din zilele noastre sunt de-a dreptul bombardati din toate partile cu mesaje care ii sfatuiesc sa se protejeze, numarul cazurilor de boli transmisibile sexual (BTS) a crescut in ultimii ani, singurul vinovat fiind, spun acestia, internetul.
Se pare ca, in mare parte, principalul vinovat pentru cresterea masiva a numarului cazurilor de boli transmisibile sexual este flirtul pe internet, care permite ca oamenii sa se apropie si sa devina intimi cu mult inainte de a se intalni, scrie National Post.
Fenomenul este cu atat mai ingrijorator cu cat ii afecteaza cel mai mult nu pe tineri, asa cum gresit am fi putut crede, ci pe cei mai in varsta, care sunt foarte prezenti pe site-urile de intalniri si socializare si sunt mai putin predispusi sa prefere sa se protejeze in cazul unui contact sexual.
"Pana cand ajung sa se intalneasca si sa faca sex, au impresia ca se simt foarte apropiati de persoana intalnita pe internet si ca se cunosc bine", sustine Pam Krause, directorul executiv al Centrului de Sanatate Sexuala din Calgary. In Canada cazurile de sifilis s-au inmultit de zece ori in ultimul deceniu, in timp ce cazurile de infectie cu chlamydia au crescut cu peste 66 la suta, sustin datele acestui centru.
Femeile mai in varsta cred ca folosirea prezervativelor nu are niciun sens pentru ca au trecut de varsta la care mai pot ramane insarcinate, in timp ce barbatii de varsta a treia au probleme erectile si cred ca lipsa prezervativului le poate afecta pozitiv performantele sexuale.
Infectiile cu HIV au crescut si ele - in Canada - in randul cuplurilor heterosexuale incepand cu anii 2000, in timp ce sifilisul a crescut in randul barbatilor homosexuali.