LG si Philips, doua companii care nu mai au nevoie de nicio descriere, au lucrat impreuna la un proiect de creeare a unui ecran flexibil. Rezultatul este Flexible Color Screen, un ecran care poate reda doar 4096 de culori, departe de cele 16.7 milioane corespunzatoare monitoarelor LCD, insa tehnologia este abia la inceput.

La baza echipamentului prototip sta tehnologia de afisare a imaginii E-Ink, care a permis consortiului sa obtina unghiuri de vizualizare maxime, de 180 de grade. E-Ink, care mai poate fi gasita si sub denumirea "Electronic Paper", este o tehnologie rezolutionara care are ca principale atuuri consumul redus de energie, unghiuri de vizibilitate mari si posibilitatea de a creea ecrane flexibile pe baza ei.

E-Ink imita practic scrisul de pe hartie, neavand nevoie de lumina suplimentara, cea din mediul inconjurator fiind suficienta pentru afisarea imaginii in conditii bune. De asemenea, odata afisata o imagine, ecranul nu mai necesita curent electric pentru a o mentine activa.

Din pacate, pana acum, tehnologia oferea o singura culoare, negrul. LG si Philips au lucrat asupra acestui aspect, iar tehnologia E-Ink intra intr-o noua faza cu cele 4096 de culori.