Procesul intentat de Cisco impotriva Apple privind numele iPhone s-a incheiat intr-un mod la care putini ne-am fi gandit. Companiile au ajuns la un consens in ceea ce priveste acest brand si au decis ca ambele sa il foloseasca. Din primele declaratii reiese ca cele doua companii vor incepe o colaborare care are ca tinta interoperabilitatea produselor de comunicare, dar si domeniul securitatii.

Produsele celor doua companii au doar un singur punct comun, efectuarea de convorbiri. In vreme ce iPhone de la Apple este un terminal GSM cu multiple facilitati multimedia ce poate fi incadrat la categoria stil de viata, modelul Cisco este doar un telefon VoIP, ce foloseste retele WiFi pentru efectuarea convorbirilor si nimic mai mult.

Totul a inceput in ianuarie cand Apple a prezentat telefonul mult asteptat sub numele iPhone, brand care apartine de drept companiei Cisco inca din anul 2000 de cand l-a inregistrat. Astazi, sa ajuns la o intelegere dupa ce saptamana trecuta lucrurile nu au putut fi rezolvate si Cisco a dat timp de gandire oficialilor Apple inca o saptamana.

Necazurile Apple in ceea ce priveste gadget-ul iPhone (inca nelansat) par ca nu se mai termina. Inca un proces impotriva companiei apare la orizont, de data aceasta dinspre Quantum Research care spune ca iPhone incorporeaza doua tehnologii patentate de ei. Prima face referire la modul de control al telefonului prin atingerea ecranului, iar a doua are la mijloc un senzor de proximitate care detecteaza daca telefonul este apropiat de fata pentru efectuarea unei convorbiri.