Una dintre cele mai de succes companii la nivel mondial, Intel, mai recurge uneori la reduceri de personal din diverse motive. A venit momentul fabricii Rio Rancho din New Mexico sa fie restructurata la nivel de personal prin reducerea acestuia cu 20%. Cele 1000 de persoane care vor fi disponibilizate pana in august, lucreaza la divizia de productie bazata pe waffer-e de 200mm.

Standardele actuale impun, pentru cresterea randamentului procesului tehnologic, utilizarea waffer-elor de 300mm, iar Intel vrea sa faca trecerea la acestea in toate fabricile sale. Aceasta si pentru a le pregati pentru viitoarea generatie de procesoare Core 2 care vor fi produse in procesul tehnologic de 45nm, actualul fiind 65nm.

Intel se gandeste totusi si la angajatii disponibilizati, unii dintre ei fiind alaturi de companie de peste 25 de ani. Astfel, dupa cum declara purtatorul de cuvant al Intel, Jami Grindatto, personalului concediat ii vor fi oferite posibilitati de reangajare in cadrul altor sectiuni ale companiei.

Actuala disponibilizare este mica daca este raportata la o actiune similara a Intel din 2006, cand compania a concediat 10.500 de angajati, adica 10% din intreg personalul.

(www.dailytech.com)