OCZ, companie cu renume pe piata memoriilor SDRAM si nu numai, a anuntat ca va lansa cele mai rapide module DDR2. Kit-ul, caci vorbim de unul dual channel 2x1GB, poarta numele OCZ FlexXLC, iar modulele componente sunt garantate ca vor functiona la 1200 MHz, adica PC2-9600. Practic vorbim de o rata de transfer maxima teoretica de 19.2 GB/s in configuratie dual channel.

Performanta aceasta nu se obtine in mod obisnuit, ci prin utilizarea tehnologiei proprietare XLC, adica Xtreme Liquid Convention. Evident vorbim de un kit de memorii care permite racirea lor cu apa, dar care sunt dotate si cu radiatoare imense.

OCZ se stie ca este un producator de memorii pentru entuziasti, iar kit-ul de fata este adresat intocmai lor. Prezenta, radiatoarelor de dimensiuni generoase peste chip-urile de memorii, permite utilizarea acestora si fara a fi racite cu lichid. Insa, daca se doreste depasirea barierei de 1200 MHz prin overclocking, este necesara apelarea la aceasta facilitate. Cu siguranta ca pentru atingerea acestei frecvente tensiunea de alimentare nu este cea standard, ci undeva peste 2.2V.

Kit-ul nu este lansat inca, dar cand o va face, OCZ le va oferi doar in format 2x1 GB, suficient pentru cerintele Windows Vista, dar nu exceptional, mai ales daca privim la viitoarele jocuri DirectX 10 care vor aparea anul acesta.