Wikipedia: Mesaj personal de la programatorul Wikipediei, Brandon Harris
Ma simt de parca mi-as trai primul rand din necrolog.
Nu cred ca va exista altceva in viata mea la fel de important ca ceea ce fac acum pentru Wikipedia. Nu doar construim o enciclopedie, ci muncim pentru a elibera oamenii. Accesul la informatie libera ne face mai buni. Intelegem ca lumea e mai mare decat fiecare din noi si ne contaminam cu toleranta si intelegere.
Wikipedia este al cincilea site din lume dupa numarul de vizite. Eu lucrez pentru mica firma non-profit care intretine acest site. Nu afisam reclame pentru ca ar insemna sa ne sacrificam independenta. Acest site nu este si nu trebuie sa devina un instrument de propaganda.
Munca noastra este posibila datorita donatiilor din partea cititorilor nostri. Sunteti dispus sa ajutati Wikipedia donand 5 dolari, 10 euro, 1000 de yeni sau orice alta suma va permiteti?
Lucrez la Fundatia Wikimedia pentru ca toata fiinta mea imi spune ca este ceea ce ar trebui sa fac. Am lucrat pentru companii uriase din industria informaticii, construind cate o aplicatie caraghioasa al carei scop era sa ia bani de la copii naivi. Seara, ajungeam acasa distrus.
Poate nu stiti asta, dar Fundatia Wikimedia opereaza cu o echipa foarte restransa. Majoritatea celorlalte site-uri din primele zece au zeci de mii de angajati si bugete imense. Dar acestea produc doar o fractiune din ceea ce reusim noi sa facem noi cu te miri ce.
Donand Wikipediei, sustineti informatia libera pusa la dispozitia intregii lumi. Nu lasati doar o mostenire copiilor si nepotilor dumneavoastra, ci si ajutati la educarea celor care au acces la aceasta comoara. Va asigurati ca intr-o zi toata lumea va face acelasi lucru.
Multumesc,
Brandon Harris
Programator, Fundatia Wikimedia