Actiunile Apple, cotate la bursa, au scazut brusc saptamana trecuta dupa ce un zvon a fost publicat de www.engadget.com pe data de 16 mai, privind amanarea lansarii unor produse.

Principalul motiv pentru pierderea de 4 miliarde a Apple a fost includerea in setul de produse posibil amanate a controversatului iPhone. Alaturi de acesta se afla pe lista si cel mai asteptat sistem de operare al Apple, Mac OSX sub nucleu Leopard. Potrivit Engadget, iPhone urma sa fie amanat din iunie pana in octombire, iar "Leopard" ar fi urmat sa vada lumina zilei in ianuarie 2008, cu cateva luni intarziere.

Aparent, la baza erorii grosolane, s-ar afla un e-mail primit pe adresa redactiei Engadget si care ar contine un comunicat de presa al Apple. Pana la urma, mesajul s-a dovedit a fi un fals, nefiind trimis de surse oficiale Apple.

Acesta poate fi un exemplu clar a ceea ce poate face spam-ul intr-o lume IT din ce in ce mai nesigura. Daca pana acum, mesajele nedorite doar ne ocupau timp cu sortarea si stergerea lor, acum avem in fata un exemplu clar cum cu un simplu e-mail se poate cauza daune de miliarde de dolari.