Motorul de cautare online Google si-a modificat, duminica, logoul pentru a sarbatori ZIUA INTERNATIONALA A COPILULUI 2014, 1 IUNIE. ZIUA INTERNATIONALA A COPILULUI reprezinta in multe tari o sarbatoare, iar cei mici celebreaza astfel copilaria prin diferite activitati.
Noul logo al Google este realizat sub forma unui desen, care are in centrul sau o fetita, care este inconjurata de cuburi din lemn si de alte jucarii.
ZIUA COPILULUI a fost mentionata prima data, la Geneva, in august 1925, la Conferinta Mondiala pentru Protejarea si Bunastarea Copiilor. 54 de reprezentanti din diferite tari au adoptat la acest eveniment Declaratia pentru Protectia Copilului.
.Dupa aceasta conferinta, multe guverne au introdus Ziua copilului.
Fondul International pentru Urgente ale Copiilor al Natiunilor Unite (UNICEF) a emis in anul 1954 o recomandare care prevedea faptul ca fiecare stat sa dispuna de o zi la asa-numita ZIUA COPILULUI.
In Romania, Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANPDC) s-a constituit la data de 1 ianuarie 2005.
Data sarbatorii ZILEI COPILULUI variaza de la o tara la alta, statele din fostul bloc comunist adoptand 1 iunie pentru a marca ZIUA INTERNATIONALA A COPILULUI.
Google isi schimba logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.