Potrivit unui nou studiu, citat de Daily Mail, marea majoritate a oamenilor este predispusa urmaririi virtuale post-despartire. Un masterand al Universitatii Western Ontario din Canada, a specificat in teza sa faptul ca 88% din oameni isi urmaresc fostele iubiri pe site-urile de socializare.
Cei cu inima franta se logheaza pe conturile prietenilor lor pentru a-i spiona pe cei care i-au parasit. Este interesant de constatat faptul ca, inainte ca aceste retele sa existe, despartirea facea ca totul sa se termine.
Teza lui Veronika Lukacs, numita "E complicat: despartiri romantice si urmarile de pe Facebook". Aceasta a declarat pentru Toronto Star ca studiul ei despre legatura dintreFacebook si fostele relatii are implicari sociale serioase. "Aproape toti ar face asta, este un lucru foarte comun", a declarat ea. Studenta a aflat ca 48% raman prieteni cu fostii parteneri dupa despartire, iar dintre cei care nu se afla in acesta categorie, 70% au recunoscut ca folosesc Facebook-ul unui prieten comun pentru a-i spiona.
De asemenea, de-a lungul studiului ei, aceasta se astepta sa constate ca persoanele care isi sterg din lista fostii sa fie mai putin stresati pe aceasta tema. Insa, pe baza unor interviuri, ea a aflat ca acestea sunt persoanele cele mai afectate. Interviurile au fost efectuate cu 107 tineri cu varsta de peste 18 ani.
Veronika a concluzionat ca eliminarea din lista de prieteni a fostului/fostei nu este o solutie recomandabila, deoarece nu rezolva problema decat pe termen scurt. In plus, este considerat a fi un gest nepoliticos.