It.bzi.ro : Parlamentul European reduce costul de voce si Internet roaming

Problema costurilor ridicate cand accesam Internetul din afara tarii sunt pe cale sa devina istorie. Cu 578 voturi pentru si 10 impotriva, Parlamentul European a votat pentru ieftinirea progresiva a tarifelor la Internet in roaming, dar si a costurilor de voce si SMS.
Incepand cu 1 iulie 2012, operatorii nu au voie sa aplice tarife mai mari de 70 de Eurocenti / MB. Anul viitor costurile vor scadea si mai mult, la 45 de Eurocenti / MB, iar in 2014 se asteapta o ieftinire pana la 20 de Eurocenti / MB.
Si tarifele pentru voce si SMS vor fi reduse progresiv: incepand cu 1 iulie vor avea un prag limita de 29 Eurocenti / minut si 19 Eurocenti / SMS, iar in 2014 nu vor fi mai mari de 19 Eurocenti / minut, respectiv 9 Eurocenti / SMS.
Va fi introdus si un mesaj de avertizare cand costurile totale se apropie de 50 de Euro / luna.
In tabelul alaturat aveti cifre comparative legate de tarifele actuale si cele care urmeaza sa intre in vigoare incepand cu 1 iulie 2012. Toate tarifele mentionate sunt fara TVA.
Ultima reglementare, valabila pana pe 30 iunie 2012, data tocmai din 2007 si nu prevedea limite pentru costurile de date stabilite de operatori.