HotNews.ro : 100 de ambulante SMURD au fost echipate cu o solutie video, conectata la reteaua broadband Vodafone, in urma unei sponsorizari de 260.000 de euro a operatorului (Autor : Adrian Vasilache
Vodafone Romania a anuntat vineri o noua sponsorizare in valoare de 260.000 de euro catre SMURD, prin care 100 de ambulante din Bucuresti si 26 de judete au fost dotate cu o solutie video, conectata la reteaua broadband a operatorului ce permite paramedicilor sa transmita catre dispeceratul central si Spitalele de Urgenta imagini video cu pacientii si parametrii medicali ai acestora. Actiunea este parte a unui program de responsabilitate sociala, operatorul de telefonie anuntand ca a sustinut SMURD din anul 2005 cu servicii de comunicatii si sponsorizari in valoare totala de 1,1 milioane de euro.
Echipamentele video sunt folosite de paramedici pe ambulantele SMURD de tip B2 (ambulante cu echipaj format doar cu paramedici), din judetele Alba, Arad, Bihor, Braila, Brasov, Buzau, Cluj, Caras-Severin, Constanta, Covasna, Galati, Harghita, Hunedoara, Iasi, Ilfov, Maramures, Mures, Neamt, Salaj, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Timis, Tulcea, Vrancea, Vaslui si in orasul Bucuresti.
"Paramedicul va avea fixata pe echipament o camera video si, astfel, vom putea vedea in timp real bolnavul, accidentul si toate amanuntele care ne intereseaza si care ne pot ajuta sa luam decizia corecta si rapida pentru a-i salva viata. Transmisia se va face prin sistemul 3G", declarat Dr. Raed Arafat.
Parteneriatul cu SMURD a inceput in anul 2005, odata cu dezvoltarea de catre Vodafone a solutiei de telemedicina, pentru inceput in judetul Mures, extinsa apoi la alte 6 judete. Pana in prezent, solutia de telemedicina a fost folosita in peste 35.000 interventii, anual.