ACTA ii tranforma pe furnizorii de internet in Politie online
Mediafx informeaza: Furnizorii de net sustin ca ACTA i-ar putea transforma intr-o politie online

Aplicarea prevederilor Tratatului Comercial Anti-Contrafacere (ACTA) ar putea transforma furnizorii de servicii de acces la Internet in "Politia Internetului" si va "incarca investitional" bugetele operatorilor telecom, potrivit lui Mihai Batrineanu, presedintele Asociatiei Nationale a Internet Service Providerilor (ANISP).
"Prin aplicarea prevederilor ACTA, exista riscul ca ISP (Internet service provider, n.r.) sa se transforme intr-un fel de Politie a Internetului. De asemenea, noi nu dorim sa incarcam operatorii telecom cu investitii enorme pentru a face fata monitorizarii, scanarii si stocarii unui trafic urias", a afirmat Batrineanu. El a adaugat ca aplicarea ACTA poate avea ca efect "o mai mare permisivitate" in interceptarea si interventia autoritatilor asupra datelor traficate si stocate de clientii unui furnizor servicii de acces la Internet.
Pe de alta parte, seful Directiei Expertize si Constatari din cadrul Oficiului Roman pentru Drepturi de Autor (ORDA), Razvan Casmoiu, a afirmat ca ACTA nu va aduce prejudicii libertatilor personale ale utilizatorilor de internet si nu va atrage masuri suplimentare de monitorizare a utilizarii internetului. Premierul Mihai Razvan Ungureanu a declarat miercuri ca Guvernul va realiza un punct de vedere "foarte consistent" referitor la ACTA.