REALITATEA.NET informeaza: Bataile inimii vor fi folosite ca parola pentru telefoane si calculatoare

Uitati de recunoasterea faciala sau de amprenta digitala, in curand va veti putea debloca smartphone-ul sau PC-ul folosind bataile inimii.
Bine... nu chiar atat de curand, insa tehnologia este in curs de dezvoltare. Daca putem folosi caracteristici unice, cum ar fi trasaturile fetei sau amprenta digitala, pentru a ne loga pe laptop, de ce sa nu folosim si bataile inimii? Conform unor cercetatori din China, si pulsul este unic si poate fi tradus in mod matematic sub forma unei chei unice de securitate. In acest mod nu am mai avea nevoie decat de o atingere pentru a debloca dispozitivul ce are implementata aceasta functie, scrie playtech.ro.
Folosind un ECG sau un EKG, cercetatorii au reusit sa extraga acea informatie si sa o suprapuna matematic unui cod unic de identificare. Folosind "teoria haosului" sau "chaos theory"care precizeaza ca orice modificare cat de mica la conditiile initiale aduce rezultate complet diferita, Chung Linag Lin de la Universitatea Nationala Hsing din Taichung a scris o lucrare complexa in acest sens.
Ce se intampla cu cei care folosesc un Pacemaker, acel dispozitiv care regleaza bataile inimii iregulate? Ei bine, acestia se "vor abtine" pentru moment, avand in vedere ca acele dispozitive sunt destul de similare si greu de diferentiat.
Tehnologia promite mult din anumite puncte de vedere, de exemplu criptarea uni HDD extern doar prin atingerea acestuia. Practic senzorul respectiv ar putea fi inclus in aproape orice dispozitiv indiferent de cat de mic este.