Ziare.com informeaza: Cele mai tari "telefoane concept"
Telefoanele "concept" par sa fie urmatorul pas de la cele 3D . Aspectul lor futurist ne face sa gandim ca poate intr-o zi vom ajunge sa comunicam asemeni personajelor Jedi-ilor din Star Wars cu ajutorul unor holoproiectoare.

• Aston Martin
Multi tineri designeri creeaza proiecte de telefoane care probabil nu vor fi niciodata produse in serie mare, nici macar intr-una limitata. Un astfel de telefon este si cel care poarta sigla Aston Martin. Ca si masinile acestui producator, telefonul nu putea lasa stacheta mai jos.
Conceptul, care apartine Mobiado, este realizat din sticla transparenta, cu margini de metal. Pe langa faptul ca este un telefon, acest gadget este programat sa controleze si o multime din functiile masinii, spun cei de la Dvice.com .
Telefonul va poate activa sistemul de deschidere a usilor masinii, iar odata intrat in masina telefonul iti poate incarca poze din sistemul camerelor care sunt in interiorul masinii, pe conturile tale de retele sociale .
Daca va folositi si accelerometrul de pe telefon acesta va poate simti miscarile in caz de accident si poate declansa airbag-ul si poate regla in acelasi timp tensiunea centurii de siguranta. Si desi deocamdata acest dispozitiv este doar un concept, in curand ar putea prinde viata pentru ca Aston Martin lucreaza cu Mobiado pentru crearea acestui gadget.

• RollerPhone
Alexey Chugunnikov se pare ca a reusit sa creeze "mama tuturor telefoanelor mobile". Rollerphone are un ecran trasparent dar flexibil care poate fi si retractabil. Ceasul poate fi pus ma incheietura mainii si folosit ca un ceas normal, dar cu un display destul de generos. Telefonul ajunge de la incheietura mainii pana la varful degetelor, fapt care-l face foarte util ca spatiu de interactionare, spun cei de la Concept-Phone.com.
Corpul gadgetului este unul rectangular, dar totusi ergonomic si foarte usor de accesat. Interfata sa este liniara si destul de accesibila. Acesta are incorporat un speaker si un microfon pentru a putea fi folosit ca un adevarat telefon.

• Line Phone
Despre acest telefon nu voi spune prea multe cuvinte pentru a nu strica sensul minunatiilor pe care filmuletul de mai jos vi le arata intr-un mod extraordinar. Desi toata lumea are impresia ca telefoanele chinezesti sunt doar niste "bombe", cred ca acesta va va face sa va schimbati parerea. Line Phone a castigat aurul anul trecut la Cupa Furlong in competitia "Produs digital si design"

• Flip Phone
Desi nu are nici o sansa sa apara pe piata, idee este una cat se pate de interesanta. Flip Phone este un design al lui Kristian Ulrich Larsen, are un ecran triplu si pare sa fie foarte compatibil cu un sistem Android. Isi poate schimba forma de la un smartphone plat, putin curbat, la un telefon sub "forma de cort", supa cum mentioneaza baietii de la Engadget.com.
Se presupune ca fiecare dintre cele trei ecrane este Super AMOLED, care se ascunde in spatele unei sticle speciale rezistente la zgariere (Gorilla Glass). Si parca nu mare un smartphone veritabil daca nu are i o tastatura QWERTY. La cat de aratos este nu putem spera decat ca acest gadget sa fie "bun de piata" in curand.