Zf.ro informeaza: Coada pentru iPad 2 in Romania.
eMag, cel mai mare retailer IT&C local, a epuizat vineri aproape imediat primul lot de 80 de tablete Apple iPad 2 importat in Romania, iar compania se asteapta ca si urmatoarele stocuri sa fie vandute rapid, in conditiile in care magazinul avea la finele saptamanii trecute precomenzi de la alte 720 de persoane.
Prima varianta a tabletei iPad, lansata de Apple in aprilie 2010, s-a vandut anul trecut in aproximativ 10.000 de exemplare in Romania, potrivit estimarilor facute de cei mai mari retaileri locali.
"Al doilea stoc e programat pentru 4 aprilie si urmatoarele ar trebui sa respecte acelasi ritm. Facem eforturi sa aducem cantitati mai mari. Pe langa cererea extrem de mare se suprapun si problemele de productie din Japonia, deci e destul de probabil ca stocurile foarte limitate sa fie o regula in urmatoarele luni", a spus pentru ZF Radu Apostolescu, cofondator si director de marketing al eMag, adaugand ca "batalia pe stocuri" cu alte companii "e incredibila".
"E primul produs care a generat un interes atat de mare, indiferent de nivelul de pret la care ne raportam", a mai spus Apostolescu, facand referire la cele 800 de precomenzi pentru tableta care ajunge in oferta companiei la preturi pornind de la 2.500 de lei (611 euro) pentru varianta de 16 GB fara conexiune la retele mobile 3G.
Reprezentantul eMag a spus ca retailerul a inregistrat comenzi din mai multe localitati din tara pentru iPad 2, fara a oferi detalii. "Sunt comenzi de la clienti din toata tara."
Pcfun.ro si pcgarage.ro, doi dintre cei mai mari retaileri online locali - controlati de omul de afaceri Marius Ghenea -, anuntau duminica pe site ca vor avea in stoc tablete iPad 2 peste 11 zile. Probleme cu stocurile de tablete Apple iPad 2 vor fi in continuare, in conditiile in care tableta a castigat interesul unei noi categorii de utilizatori, spune Radu Apostolescu: "Stocurile sunt foarte limitate pentru ca lansarea globala s-a facut mult mai rapid fata de iPad1 si, pe de alta parte, interesul a fost mult mai mare, a se vedea si primele vanzari care au depasit orice asteptari. Vorbim deja despre un produs aflat la a doua generatie care castiga acum un nou val de clienti, cei care au urmarit feedbackul 'early-adopters'-ilor si s-au decis sa cumpere. Se pare ca interesul acestui val doi de clienti confirma din plin crearea sau, pentru cei mai rigurosi observatori ai fenomenului, reinventarea categoriei tabletelor."
Dupa ce a fost adoptata rapid de mediul de business in anul 2010, tableta Apple a devenit in scurt timp si gadgetul cel mai prezent pe birourile de lucru din institutii ca Presedintia, Guvernul si Parlamentul, care in trecut erau dominate doar de laptop-uri. Atat presedintele Traian Basescu, cat si premierul Emil Boc, spre exemplu, au inceput sa apara la diferite intalniri oficiale cu tableta Apple in locul obisnuitelor mape de lucru.
Piata de tablete PC din Romania ar putea ajunge in doi ani la 200.000 de unitati, potrivit estimarilor facute de producatorii locali Allview si Evolio. Cele doua firme au in vanzare tablete bazate pe sistemul de operare Google Android.