Sursadestiri.ro informeaza: Portalul Yahoo! Romania este activ.
Mult-asteptatul portal romanesc al Yahoo! este activ la adresa http://ro.yahoo.com/, iar mail-ul de Yahoo! poate fi si el accesat in romana. Versiunea romaneasca este una light, cu mult mai putin continut decat versiunile din tarile mari. Despre lansarea Yahoo! Romania se vorbeste de mult timp, insa din cauza crizei si a altor factori a fost amanata aproximativ doi ani.
Portalul romanesc al Yahoo! contine rubrici precum: Stiri, Finante, Sport si Lifestyle, iar la capitolul stiri sunt selectionate titluri mai ales din presa mondena. De acum, si mail-ul poate fi accesat in romana.
Yahoo! a ales sa faca pentru Romania o varianta "light" a portalului, fara baze de date complexe cum exista la versiunile din tarile mult mai importante.
In Romania sunt in total 7,94 milioane de conturi Yahoo!, 4,8 milioane de utilizatori ai mail-ului si 5,8 milioane de utilizatori Messenger.
Despre lansarea portalului yahoo.ro s-a vorbit inca de acum mai bine de doi ani, cand Bobby Voicu fusese numit ca reprezentant al comunitatii Yahoo! in Romania. Pe atunci obiectivul era ca portalul sa se lanseze in toamna lui 2008, insa nimic nu s-a concretizat, Bobby Voicu anuntand in februarie 2009 ca nu mai reprezinta Yahoo! in tara. In 2009 criza a fost factorul care a dus la inca o amanare.
Yahoo! a lansat in toamna lui 2010 o noua versiune a mailul-ul, una modernizata, in incercarea de a obtine un castig de imagine, dupa ce in ultimii ani a pierdut teren in fata concurentei.