9am.ro informeaza: Google prezice castigatorii premiilor Oscar.
Cu zece zile inainte de marele eveniment, Google a creat un concept prin care poate afla marii castigatori ai Oscarurilor.
Cu zece zile inainte de marele eveniment, Google a creat o pagina ce foloseste trendul cautarilor pe internet, pentru a afla care vor fi marii castigatori la Oscar, potrivit newscientist.com.
Astfel, potrivit acestui model de cautare, ce ia in calcul rezultatele din ultima luna, se pare ca Google stie deja cine vor fi laureatii din 27 februarie.
Creatorii conceptului se bazeaza pe rezultatele din ultimii trei ani, si sustin ca peliculele care au luat Oscarul pentru "Cel mai bun film" in acest timp, The Hurt Locker in 2010, Slumdog Millionaire , 2009 siNo Country For Old Men, 2008, au inregistrat trenduri ascendente in cautare cu trei-patru saptamani inainte de Oscaruri.
Desi criticii si specialistii de film spun ca marele duel pentru cea mai buna pelicula se va da intre "The King‘s Speech" si "The Social Network", Google preconizeaza ca "Black Swan" va castiga Oscarul, deoarece este cel mai cautat film.