Smartnews.ro informeaza: "Google schimba abordarea privind copierea de continut".
Intr-o postare blog de saptamana trecuta, Matt Cutts (foto), seful echipei Google Webspam, a scris despre progresul inregistrat de echipa in demersurile de reducere a cantitatii de spam strecurate in rezultatele oferite de motorul de cautare. Acesta a facut aluzie la unele schimbari destinate a reduce spam-urile, incluzand printre acestea o modificare ce afecteaza site-urile care copiaza continut de la alte site-uri, precum si cele care au un nivel scazut de continut original.
In mod evident, exista unele neclaritati ori "o panta alunecoasa", dupa cum Larry Dignan mentiona in postarea sa proprie, referindu-se la modul in care va fi judecata calitatea unui site.
Vineri, Cutts si-a actualizat postarea anterioara, anuntand aprobarea unei modificari a algoritmului in cadul sedintei saptamanale a echipei de lucru, precum si faptul ca aceasta modificare a fost lansata la inceputul saptamanii. In postarea sa blog, Cutts explica:
"Putin peste 2% din interogari au fost schimbate, insa mai putin de jumatate de procent al rezultatelor cautarii s-a modificat suficient de mult incat sa fie sesizabil. Efectul consta insa in faptul ca celor care cauta anumite informatii le vor fi afisate site-urile care au scris continutul original si nu cele care au copiat acest continut de pe site-urile originale".
Desi procentele mentionate par nesemnificative, pentru un motor de cautare care proceseaza miliarde de cautari, acestea reprezinta numere mari, astfel ca pentru Google schimbarea este destul de importanta.
Sursa: www.news.com