Mark Elliot Zuckerberg (foto), fondatorul celei mai mari retele de socializare din lume, Facebook, a fost desemnat "Omul anului 2010" de catre publicatia Time.
Titlul i-a fost acordat pentru conectarea a mai mult de jumatate de miliard de oameni si facilitarea crearii relatiilor sociale intre acestia, dar mai ales pentru schimbarea modului de viata, explica Time.
Facebook a fost creat de catre Mark Zuckerberg pentru a oferi posibilitatea de a contacta persoane apropiate sau/si necunoscute. In acest moment facebook este una dintre cele mai raspandite retele sociale din lume. Utilizatorii pot intra in aceasta retea din orice loc unde exista acces la Internet contra unei parole, stabilite initial odata cu completarea unui formular de inscriere continand o serie intreaga de date personale. Apreciat a fi al doilea sit social mondial dupa numarul de vizite dupa google.com, facebook face parte din fenomenul recent denumit Web 2.0.
Facebook, cu pronuntia simplificata /‘feis.buc/, inseamna in limba engleza "cartea cu chipuri", adica albumul de sfarsit de an scolar (anuar, numit uneori si trombinoscop) pe care elevii il constituie din fotografiile facute in ultimul an, daruindu-si-l personal.