Ziua Nationala a Romaniei este celebrata si de Google cu un logo special in care harta tarii este de culoare cafeniu-portocalie.
Cei care intra astazi pe google au o surpriza. Motorul de cautare Google si-a decorat logo-ul de pe prima pagina in limba romana in spiritul sarbatorii nationale a Romaniei.
Astfel, literele "O,O si G" ale logo-ului Google au fost inlocuite cu trei drapele - unul in locul primului "O" si doua suprapuse, care seamana cu litera G, iar in locul celui de-al doilea O este chiar harta Romaniei. Din nefericire, culoarea aleasa pentru harta Romaniei este neinspirata: cafeniu. Apropo de culoarea aleasa, in DEX sunt doua sinonime pentru aceasta culoare cafenie: castaniu si cacaniu. Ca sa o dreaga, i-au mai pus si putin portocaliu.
Logo-ul este vizibil atat pe site-ul de limba romana, google.ro, cit si pentru site-ul principal, Google.com accesat din Romania.
De asemenea, un click pe logo-ul romanesc ofera informatii despre "Ziua Nationala a Romaniei", afisand 465 de mii de rezultate.
Cel mai amuzant comentariu ii apartine lui Constantin Gheorghe, pe blog: "Romania cacanie, apud Google" si il puteti citi in continuare.
'Asa ne intampina Google azi, cu o Romanie cacaniu-portocalie, plus o reconciliere cu maghiarii, de vreme ce apar si culorile lor nationale, rosu-alb-verde. In fond, o imagine face cat un munte de cuvinte. Si, ne place sau nu, asta e Romania azi: o tara care nu reuseste sa iasa din buda in care toti am pus umarul s-o varam. Asa ca, fara urari. Decat sa mimam entuziasmul si optimismul, mai bine tacerea.'