Angajatii Google Inc. testeaza un nou dispozitiv mobil care ruleaza pe sistemul de operare Android al companiei. Compania americana continua ofensiva pe piata wireless, noul mobil intrand in competitie directa cu Apple iPhone.
Yahoo News! informeaza ca, intr-un articol de blog publicat sambata, Google a marturisit ca noul mobil combina partea de hardware, fabricata de un partener pe care nu l-a numit, cu soft-ul Android. Software-ul este un element-cheie in strategia Google de a face motorul de cautare si alte servicii disponibile pe telefoanele celulare intr-o maniera asemanatoare accesibilitatii de acum de pe calculator. Google a impartit mobile angajatilor sai, astfel incat acestia sa "experimenteze noile caracteristici si abilitati" ale dispozitivului si sa ofere feedback despre noua tehnologie, a scris vicepresedintele Mario Queiroz pe blog-ul companiei. Wall Street Journal, citand surse anonime, a anuntat duminica faptul ca Google planuieste sa comercializeze noul mobil fara ajutorul intermediarilor. O astfel de miscare din partea Google ar insemna ca intra in competitie directa cu Apple iPhone si cu modele BlackBerry ale celor de la Research in Motion, dar si cu alti producatori de telefoane Android. Google, compania din Mountain View, California, a lansat primul telefon mobil Android in septembrie 2008, respectiv modelul G1 vandut de T-Mobile USA. Verizon Wireless a lansat luna trecuta modelul Droid, primul smart-phone care ruleaza pe platforma Android 2.0.
Interzis avocatilor sa fie prieteni cu judecatorii pe Facebook

Din categoria legi americane aberante, judecatorii si avocatii nu ar trebui sa fie prieteni pe Facebook. Nu este o gluma, este decizia unei comisii juridice de consultanta din statul american Florida.
O judecatoare din sudul statului Florida si-a avertizat cunostintele pe Facebook printr-un anunt pe website ca s-ar putea sa fie scosi din lista de prieteni in urma deciziei comisiei. Comisia respectiva a decis pe 17 noiembrie ca prieteniile on line ar putea da impresia ca avocatii sunt in postura de a influenta deciziile prietenilor lor judecatori. Comitetul a mai concluzionat ca un judecator poate totusi sa publice comentarii pe pagina de internet a altui judecator si ca, in timpul campaniilor electorale, campania unui judecator poate sa aiba "fani" printre care sa fie inclusi avocati. "Desi reteaua sociala Facebook a fost folosita drept exemplu, decizia s-ar aplica oricarei pagini de internet de tip retea sociala, care solicita utilizatorilor sa aprobe lista de prieteni on line", potrivit motivatiei deciziei. E adevarat ca unii dintre membrii comisiei au fost de parere ca judecatorii ar avea voie sa aiba prieteni pe Facebook, motivand ca astfel de relatii sunt mai degraba "contacte sau cunostinte". Judecatorul Thomas McGrady din districtul Pinellas a explicat ca intelege de ce comisia a ajuns la o astfel de concluzie: judecatorii trebuie sa dea impresia ca sunt impartiali. McGrady a declarat ca va trimite copii ale deciziei comisiei celor 69 de jucatori din circuitul sau. "Daca cineva imi este prieten, il sun pe telefon", a afirmat McGrady.