Internetul isi depaseste iar propriul record de crestere din 2000, conform masuratorilor Netcraft. 2005 este creditat cu un plus de 17 milioane de noi site-uri web, fata de un plus de 16 milioane inregistrat acum mai bine de cinci ani, in 2000.

Daca in 1995, la lansarea lui www.amazon.com pe Internet erau "doar" 18957 de site-uri web, la finele lui septembrie 2005 aceeasi masuratoare evidentia nu mai putin de 74,4 milioane de site-uri. Desi numarul real de site-uri (cele active, nu doar pagini construite la repezeala) este mai mic, cresterea Internetului este o realitate care nu mai poate fi pusa la indoiala, numerosi sceptici recunoscand ca Internetul are inca resurse pentru a se dezvolta.

Desi gurile rele afirma ca mai mult de 60% din domeniile active au pagini neactualizate de ceva vreme, asa-numitele site-uri "zombie", totusi explozia blogurilor si prezenta din ce in ce mai mare a micilor afaceri care isi cauta debusee prin intermediul Internetului sunt principalele cauze ale acestei cresteri din ultima perioada.

Stirea completa in limba engleza poate fi accesata aici: http://news.bbc.co.uk/1/hi/technology/4325918.stm